Πα. Μαρ 29th, 2024

Μπακογιάννης: Νοικοκυρεύουμε την πόλη από τη μουτζούρα και την αφισορύπανση – Μεγάλη επιχείρηση στο κέντρο της πόλης

H προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων για να  γίνει καλύτερη η εικόνα της πόλης στο κέντρο και τις γειτονιές της είναι συνεχής, με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας κατοίκων και επισκεπτών. Στο πλαίσιο αυτό τις προηγούμενες μέρες η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης προχώρησε σε δυο παρεμβάσεις στην καρδιά της Αθήνας.

Η μία έγινε από τα ειδικά συνεργεία που προχώρησαν στον καθαρισμό των άναρχων γκράφιτι επί της οδού Δαφνομήλη στην 1η Δημοτική Κοινότητα. Για να εξαφανιστούν οι μουτζούρες που σκέπαζαν πέτρινο τοίχο περίπου 100 τ.μ. της περιοχής και να αφαιρεθούν οι μπογιές,  χρησιμοποιήθηκαν 50 λίτρα διαλυτικό υγρό και 500 λίτρα νερού με  πολύ υψηλή πίεση.

Η δεύτερη ήταν στην ευρύτερη περιοχή της οδού Σόλωνος όπου έγινε αφαίρεση αφισών από το ύψος της οδού Σίνα έως το τέλος της Σόλωνος. Καθαρίστηκαν περίπου 600 μέτρα δεξιά και αριστερά του δρόμου. Για την επιχείρηση αυτή χρησιμοποιήθηκαν περίπου 1.500 λίτρα νερού με πίεση από υδροφόρα της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης. Χάρη στην ανανέωση του στόλου των οχημάτων του Δήμου και τα σύγχρονα τεχνικά μέσα που έχει προμηθευτεί το τελευταίο διάστημα, το κομμάτι αυτό καθαρίστηκε σε λίγες ώρες.

Η «μάχη» για τον πολιτισμό της καθημερινότητας και το νοικοκύρεμα της πόλης δεν σταματά. Επόμενος σταθμός της εκστρατείας καθαρισμού από αντιαισθητικά γκράφιτι, θα είναι η Πατησίων και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ σχεδιάζεται να προστεθούν και άλλοι κεντρικοί άξονες και τοπόσημα της πόλης, ώστε να φύγει το «μαύρο» από τους τοίχους που θα καθαρίσουν  και  παράλληλα να αναδειχθεί ο κτιριακός πλούτος της Αθήνας.