Πα. Μαρ 29th, 2024

Σε σχολεία της Καισαριανής ο Θεοδωρικάκος: Δίνουμε 28 εκατ. παραπάνω από πέρυσι για την καθαριότητα

Αυτοψία σε δύο δημοτικά σχολεία του δήμου Καισαριανής ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, πραγματοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Καισαριανής Χρήστο Βοσκόπουλο διαπίστωσε ότι η προετοιμασία για το πρώτο κουδούνι βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στην καθαριότητα στα σχολεία, αναφορικά με τα ζητήματα του ανοίγματος των σχολείων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εσωτερικών:

«Είναι ημέρες προετοιμασίας για τα σχολεία μας. Πρώτη μας προτεραιότητα είναι η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών και η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει επιφορτιστεί με το σημαντικό έργο της προετοιμασίας στον τομέα της καθαριότητας. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει διαθέσει χρήματα για να προσληφθούν απ’ όλους τους Δήμους 9.474 πολίτες, γυναίκες και άντρες, στον τομέα της καθαριότητας, 5.000 από αυτούς θα είναι πλήρους απασχόλησης, ενώ πέρυσι ήταν μόλις 3.700 και δίνουμε 28 εκατ. περισσότερα φέτος.

Ήρθα, όμως, εδώ στην Καισαριανή, όπως θα επισκεφθώ κι άλλους Δήμους για να δούμε στο πεδίο, επί τόπου ποια είναι η προετοιμασία. Οφείλω να συγχαρώ τον κ. Δήμαρχο Καισαριανής. Μας ενημέρωσε, αναλυτικά, για την πορεία της προετοιμασίας. Υπάρχει άρτια προετοιμασία στον τομέα της καθαριότητας και της υλικοτεχνικής υποδομής. Συζητήσαμε με εκπαιδευτικούς, με καθαρίστριες που εργάζονται. Η προετοιμασία είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Και οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί θα πρέπει όλοι να θεωρούν δεδομένο ότι το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως και συνολικά η κυβέρνηση, θα είναι δίπλα στην Αυτοδιοίκηση να την στηρίξει, ώστε να πάνε όλα καλά την εφετινή σχολική χρονιά που έχει τις γνωστές δυσκολίες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού».

Δείτε την ανάρτηση του υπουργού από την επίσκεψή του στην Καισαριανή: