slider

Έξαρση κρουσμάτων κοροναϊού στην Αττική – Πάνω από 300 δειγματοληπτικοί έλεγχοι από την περιφέρεια

Με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού COVID-19 σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην Αττική και στο πλαίσιο της καλύτερης προάσπισης της δημόσιας υγείας που είναι προτεραιότητα για την διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, κατόπιν εντολής του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής που επιστρέφουν από κανονική άδεια θα παρέχουν εξ αποστάσεως εργασία για επτά ημερολογιακές ημέρες.

Στόχος είναι η αποτελεσματικότερη προστασία και ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των ευπαθών ομάδων και ο περιορισμός του κινδύνου διάδοσης του κορωνοϊού, στην Αττική.

Όπως διευκρινίζεται στο σχετικό έγγραφο που εστάλη από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ι. Σελίμη προς όλες τις Γενικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας, σε ότι αφορά τους υπαλλήλους που ανήκουν σε κλάδους ή υπηρετούν σε οργανικές μονάδες οι αρμοδιότητες των οποίων συνδέονται με την πρόληψη και την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού, ο τρόπος εργασίας τους «θα προσδιορίζεται εξατομικευμένα κατόπιν συνεννόησης με τους Προϊσταμένους των Υπηρεσιών τους».

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής:

«Προστατεύουμε τους εργαζόμενους μας αλλά και τις ευπαθείς ομάδες, με στόχο να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο διασποράς του ιού στην Αττική. Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας είναι ύψιστη προτεραιότητά μας, αυτή την κρίσιμη περίοδο και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίζουμε με στοχευμένα μέτρα να θωρακίζουμε τους πολίτες και την Αττική μας. Αυτή τη δύσκολη εθνική μάχη θα τη δώσουμε όλοι μαζί, με ομοψυχία, ψυχραιμία και ενότητα».

Share

Τελευταία άρθρα

«Ακριβοί μας Γονείς»: Η μεγάλη γαλλική θεατρική επιτυχία έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Από τις 14 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Εμπορικόν, μια πολύ αγαπημένη οικογένεια δοκιμάζει τα όριά της.…

4 ώρες ago

Εγκαίνια για το Διαδημοτικό Κτηνιατρείο Αμαρουσίου-Κηφισιάς

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2026, στις 18:30, στην οδό Λεωφόρος Κηφισίας…

5 ώρες ago

Λάρισα: Εγκαίνια για το «ολοκαίνουριο» γήπεδο της Φαλάνης

Γέμισε ξανά με κόσμο, αθλητές, ομάδες και αγωνιστική διάθεση η πλήρως ανακαινισμένη αθλητική εγκατάσταση.

5 ώρες ago

Προστασία, αποκατάσταση & ανάδεικη των μνημείων της Αρχαίας Ολυμπίας

Σε εξέλιξη ο στρατηγικός σχεδιασμός για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Αρχαίας Ολυμπίας.

5 ώρες ago

Συνάντηση Μώραλη με το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά

Γ. Μώραλης: "Υπάρχουν ζητήματα της καθημερινότητας που απαιτούν ακόμη δουλειά, καλύτερο σχεδιασμό και πιο γρήγορες…

6 ώρες ago

Φιλιάτες: 1,5 εκ. ευρώ για αποκατάσταση ζημιών & εκκλησιαστικών μνημείων

500.000 ευρώ εκταμιεύονται για την αποκατάσταση της Ι. Μ. Αγίου Γεωργίου Καμίτσιανης και του Ι.…

6 ώρες ago