Πε. Απρ 18th, 2024

Τζιτζικώστας στα Παραπολιτικά 90,1 για ακύρωση της ΔΕΘ: Η υγεία των συμπολιτών μας έρχεται πριν και πάνω από όλα

«Δεν νομίζω ότι μπορούσε να γίνει διαφορετικά, το μόνο που μπορούσε να γίνει διαφορετικά είναι να γίνει νωρίτερα έτσι ώστε η έκθεση να προετοιμαστεί για αυτό το ενδεχόμενο», δήλωσε Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Καλοκαιρινά ραντεβού» με τον δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Για τα νέα μέτρα, ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε: «Καταρχήν δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. Η υγεία των συμπολιτών μας έρχεται πριν και πάνω από όλα από εκεί και πέρα δεν μπορώ να κρύψω ότι είμαστε πολύ ανήσυχοι διότι οικονομικά θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην περιοχή μας».

«Ήδη λόγω της οικονομικής κρίσης η κατάσταση είναι πολύ βεβαρημένη όχι μόνο για τον εκθεσιακό φορέα αλλά και για τα καταστήματα, τα ξενοδοχεία, τις επιχειρήσεις που θα υποστούν πολύ μεγάλη ζημιά ιδιαίτερα μετά την ακύρωση της ΔΕΘ και βέβαια αντιλαμβάνεστε ότι αυτό που θα ζητήσουμε από την κυβέρνηση το επόμενο διάστημα είναι μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων αυτών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εμείς ως περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήδη όπως όλο το προηγούμενο διάστημα θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε ευρωπαϊκούς πόρους για να στηρίξουμε τις πληγείσες επιχειρήσεις αλλά σε κάθε περίπτωση μπαίνουμε σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο οικονομικά, δύσκολη χρονιά η οποία συνδυασμένη με το υγειονομικό πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει και θα δημιουργήσει πολύ φοβάμαι τεράστια προβλήματα στη ζωή μας», διευκρίνισε ο ίδιος.

Για την ακύρωση της ΔΕΘ, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ανέφερε: «Να μην υπάρξουν ενδεχομένως κάποια έξοδα που έγιναν από επιχειρήσεις αλλά όλα αυτά φαντάζομαι η κυβέρνηση θα φροντίσει όπως μέχρι στιγμής έχει φροντίσει σε πολύ καλό βαθμό να δημιουργήσει τα δεδομένα εκείνα, να επιτρέψει σε αυτές τις επιχειρήσεις να αποζημιωθούν για τυχόν επενδύσεις που έχουν κάνει ήδη εν όψει της ΔΕΘ».

«Εμείς ως περιφέρεια σε συνεργασία με τον εκθεσιακό φορέα αλλά και με όλους τους φορείς της περιοχής θα φροντίσουμε ή θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας και να διεκδικήσουμε τη στήριξη των επιχειρήσεων και του εκθεσιακού φορέα που έχει πληγεί από αυτή την απόφαση αλλά και ταυτόχρονα θα προσπαθήσουμε με προτάσεις μας να συμβάλουμε στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ερωτηθείς αν θα είχε νόημα να μετατεθεί η ΔΕΘ στο τέλος Νοεμβρίου, απάντησε: «Έχουμε μπροστά μας αρκετούς μήνες προβληματικούς σε σχέση με τον κοροναϊό και την υγειονομική κρίση της πανδημίας, οποιαδήποτε πρόβλεψη θα ήταν παρακινδυνευμένη. Νομίζω ότι η φετινή χρονιά θα κυλήσει με τον τρόπο αυτό δηλαδή με την ανάγκη το κράτος, οι πολίτες, όλοι μας να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί».

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι ο κοροναϊός είναι εδώ, δεν αστειεύεται, και ο μόνος τρόπος να ανασχεθεί αυτή η πανδημία είναι εάν όλοι μας τηρούμε αυστηρά τα μέτρα προστασίας, δεν υπάρχει άλλος τρόπος», υπογράμμισε.