Πα. Απρ 26th, 2024

Χαρδαλιάς: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, ΟΤΑ και καταστήματα

Η κυβέρνηση μετά από εισήγηση των ειδικών αποφασίζει γενική χρήση μάσκας σε καταστήματα λιανικής και υπηρεσίες (ΔΕΚΟ, τράπεζες, ιατρεία, δημοτικά καταστήματα, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία κ.α.), κομμωτήρια & κέντρα αισθητικής, όπως είπε πριν από λίγη ώρα ο Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι η αύξηση εγχώριων κρουσμάτων δεν πρέπει να δημιουργεί πανικό, ούτε εφησυχασμό.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα μας, τόνισε ότι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι σε καλύτερη κατάσταση, καθώς με την υποδείξεις του ΕΒΑ διεξήχθησαν 171.138 έλεγχοι, 344 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκ των οποίων 70 ενεργά, τα 61 μη ενεργά και τα υπόλοιπα προέρχονταν από τουρίστες οι οποίοι έφυγαν για τις χώρες τους.

«Στόχος να παραμείνει η Ελλάδα μια ασφαλής χώρα. Για να το πετύχουμε χρειάζεται ετοιμότητα και επιφυλακή», προσέθεσε

Ο κ.Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην ειδική ομάδα που έχει δηγμιουργήσει τον αλγόριθμο, βάσει του οποίου γίνονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους τουρίστες. Για παράδειγμα, είπε, τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στους επισκέπτες από την Ισπανία. Τα περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα προέρχονται από τις βαλκανικές χώρες.

Μετά από εισήγηση των ειδικών η κυβέρνηση αποφασίζει:

Συγκεκριμένα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από αύριο, Τετάρτη 29 Ιουλίου, σε

ΔΕΚΟ, τράπεζες, γραφεία εξυπηρέτησης κοινού

Καταστήματα τροφίμων

Καταστήματα λιανικής

Κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής

Υποχρεωτική είναι επίσης και για τους εργαζόμενους στην εστίαση

Ισχυρή σύσταση απευθύνεται για τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους όπου είναι απαραίτητο

Ο υφυπουργός υπενθύμισε ότι έως τώρα είναι υποχρεωτικός ο χαρακτήρας της χρήσης μάσκας που αφορούσε αποκλειστικά τους υγειονομικούς χώρους, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα ταξί, τα κέντρα αισθητικής, τα πλοία, τα αεροπλάνα και τα σουπερμάρκετ.

Yπενθυμίζεται ότι το πρωί ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και μπροστά στον φόβο έξαρσης των κρουσμάτων κοροναϊού μέσα στο καλοκαίρι, η κυβέρνηση αποφασίζει τη λήψη νέων έκτακτων μέτρων.