Πε. Μαρ 28th, 2024

Παιραιτήθηκε πρώην δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας ως «σάπια» την παράταξη

Φαίνεται πως οι πληγές που άφησε πίσω της η ήττα της 26 Μαΐου 2019 στις δημοτικές εκλογές ρίζωσαν βαθειά στην παράταξη «Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών», με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη.

Ο ίδιος μάλιστα την περασμένη εβδομάδα καταφέρθηκε με σκληρή γλώσσα εναντίον των μέχρι πρότινος συνεργατών του, ανακοινώνοντας μάλιστα την παραίτησή του από τα ηνία του συνδυασμού και ανοίγοντας τις διαδικασίες για τη διαδοχή του.

Ο Γιώργος Τσώνης, ο οποίος στις περσινές αυτοδιοικητικές εκλογές στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε την αποχώρησή εκφράζοντας την πικρία για μια σειρά από στελέχη και πρώην συνεργάτες του, οι οποίοι όπως σημείωσε έχουν επιδείξει απαράδεκτη συμπεριφορά εναντίον του, κάνοντας λόγο για πρόθεση από ορισμένους να τον γελοιοποιήσουν, ενώ χαρακτήρισε την παράταξη, «σάπια». «Δεν με θέλουν και αποφάσισα να μείνω ζωντανός. Είμαι σκληρός για να πεθάνω», επεσήμανε, ενώ χαρακτηριστικές μεταξύ άλλων, ήταν και οι αναφορές του για τη συνέχεια, καθώς δήλωσε παρών, χωρίς ωστόσο να ανοίγει τα χαρτιά του.

Επιπλέον, με επιστολή του στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Νίκο Φύκιρη, έκανε γνωστό ότι παραιτείται από επικεφαλής της παράταξης «Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών» και θα συνεχίσει ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Τον ίδιο «δρόμο» ακολούθησε και η πρώην αντιδήμαρχος και δημοτική σύμβουλος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, Γεωργία Παναγοπούλου, που με επιστολή της στον πρόεδρο γνωστοποίησε επίσης, την ανεξαρτητοποίησή της.

Μέσα στο επόμενο διάστημα οι 12 εναπομείναντες δημοτικοί σύμβουλοι θα κληθούν να εκλέξουν τον επόμενο επικεφαλής και διάδοχο του Γώργου Τσώνη.