Τε. Απρ 24th, 2024

Στην Τρίπολη ο Καραμανλής: «Έπεσαν» οι υπογραφές για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου

Την έδρα της περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής, όπου ανακοίνωσε τον προγραμματισμό για το  σιδηροδρομικό δίκτυο στην περιφέρεια , αλλά και σημαντικές παρεμβάσεις σχετικά με τους μεγάλους οδικούς άξονες της περιοχής.

«Δεν πρόκειται να ανακοινώνουμε πράγματα που δεν έχει πρώτα εξασφαλιστεί η πηγή χρηματοδότησης. Η εποχή που οι υπουργοί ανακοίνωναν έργα, χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, τελείωσε οριστικά», δήλωσε απ’ την Τρίπολη, ο υπουργός Υποδομών-Μεταφορών εξαγγέλλοντας την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της σιδηροδρομικής γραμμής της Πελοποννήσου (Α. Κόρινθος-Άργος-Ναύπλιο, Β. Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα, Γ. Γραμμή παραλιακής Κορινθίας, με χρησιδάνειο), αλλά και κάποια χρήσιμα οδικά έργα της περιφέρειας.

« Στο επίκεντρο της πολιτικής μας είναι η αποκέντρωση. Προχωρούμε στην ανάπλαση-αναβάθμιση της περιοχής του Ισθμού Κορίνθου, στην παρέμβαση στο δρόμο της Αργολίδας, ενώ αναζητούμε χρηματοδότηση για την παράκαμψη των Λαγκαδίων Γορτυνίας», ανέφερε ο υπουργός, στην ομιλία του, μετά την εισηγητική υποδοχή, που του παρείχε ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας.

« Θα λέμε λίγα, σοβαρά και μετά θα προχωράμε τον σχεδιασμό των έργων, σε συνεργασία και με την Ευρωπαική Ένωση. Όπου το κεντρικό κράτος δεν μπορεί, θα παραχωρείται η δυνατότητα και η αρμοδιότητα στην Αυτοδιοίκηση», συμπλήρωσε ο Κώστας Καραμανλής.

Για το Πάτρα-Πύργος, ο κ. Καραμανλής, τόνισε ότι το έργο θα γίνει, διότι υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, ενώ αναφέρθηκε στο Τσακώνα-Καλό Νερό: «είμαστε στις μελέτες», είπε, αλλά και στο Καλαμάτα-Ριζόμυλος ο υπουργός ανακοίνωσε ότι εντός 18 μηνών θα υπάρξει ανάδοχος και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Απαντώντας σε ερώτηση για το μέλλον του πολιτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας, ο κ. Καραμανλής, τόνισε τα εξής: «Δεν θα τιμωρήσουμε την Καλαμάτα. Έρχονται νέα. Θα παραχωρηθεί μόνο του. Είμαστε σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ.»

Για τον περιφερειακό δρόμο της Τρίπολης, ο υπουργός, ανέφερε ότι αναζητείται η διαδικασία για την ένταξη, κάτι που μπορεί να γίνει, μέσω της Ευρωπαικής Τράπεζας Επενδύσεων και αφού ολοκληρωθούν πρώτα, οι απαραίτητης μελέτες.

Στην επίσκεψη του υπουργού στην Τρίπολη, παρευρέθηκε και ο Αρκάς υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα απόδημου ελληνισμού, βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Βλάσης.

Τον υπουργό στο κτίριο της περιφέρειας υποδέχθηκαν οι υπεύθυνοι του ΟΣΕ, αλλά και οι αντιπεριφερειάρχες.

Στην συνέχεια ο υπουργός Υποδομών-Μεταφορών, βρέθηκε στο δημαρχείο της Τρίπολης, όπου και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Τζιούμη. Συζητήθηκε το μέλλον του περιφερειακού δρόμου της Τρίπολης, σε συνδυασμό με τις απαραίτητες αντιπλημμυρικές προστασίες.