Ολοήμερη περιοδεία στο Δήμο Καρύστου πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, την Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του συνόλου των έργων που χρηματοδοτεί ή και υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην περιοχή.
Τον Φάνη Σπανό συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Βαγγέλης Κούκουζας, Κώστας Γαλάνης και Μαρία Αναγνώστου και υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Εύβοιας. Μαζί τους ήταν ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Λευτέρης Ραβιόλος με τοπικούς φορείς.
Ειδικότερα, στη ΔΕ Στύρων επισκέφθηκε κατά σειρά:
Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, στόχος είναι μέσα στο φθινόπωρο θα λυθεί η εμπλοκή με την ανάδοχο εταιρεία και ως το τέλος του έτους να υπογραφεί σύμβαση με νέο ανάδοχο για την κατασκευή του νότιου τμήματος του δρόμου.
Ακόμη, ο κ. Σπανός ανακοίνωσε από τα Στύρα, ότι βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο η διαδικασία ένταξης στο LEADER της μετατροπής δημοτικού κτιρίου σε Πολιτιστικό Κέντρο, με προϋπολογισμό 500.000 €, ενώ συζητήθηκε και η προοπτική διαμόρφωσης της πλατείας της Τοπικής Κοινότητας.
Ακολούθως, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας επισκέφθηκε την Δ.Ε. Μαρμαρίου και συγκεκριμένα τα έργα «Διασταύρωση Μαρμαρίου – Μαρμάρι», προϋπολογισμού 2.000.000 €, και «Βελτίωση και Ανάπλαση Παραλίας Μαρμαρίου» προϋπολογισμού 1.100.000 €, που αμφότερα βαίνουν προς ολοκλήρωσή.
Ο κ. Σπανός συνομίλησε διεξοδικά με τους κατοίκους και ζήτησε την άμεση κατάθεση τυχόν βελτιωτικών προτάσεων δια μέσου των φορέων, ώστε αυτές να αξιολογηθούν κατά την τελευταία φάση κατασκευής.
Στη συνέχεια, επισκέφτηκε το Δημαρχείο Καρύστου όπου συναντήθηκε με τη Δημοτική Αρχή και Τοπικούς Συμβούλους αλλά και συλλογικούς φορείς και κατοίκους, με τους οποίους είχε έναν παραγωγικό διάλογο για το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία.
Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν αναγκαίες παρεμβάσεις στον τομέα της υγείας και των λιμενικών υποδομών, όπως η ακτοπλοϊκή διασύνδεση με τις Κυκλάδες, η δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου, η ολοκλήρωση της οδού Στύρα – Πόρτο Λάφια, καθώς και η ολοκλήρωση της οδικής «κύκλωσης» του Καφηρέα.
«Η επίσκεψή μας στην Νότια Καρυστία, είχε ως στόχο να δούμε την πορεία των έργων και των δράσεών μας. Κυρίως όμως, να ακούσουμε την τοπική κοινωνία, όπως αυτή εκφράζεται από τη Δημοτική Αρχή, τις κοινότητες, τους συλλόγους, αλλά και κάθε πολίτη ατομικά. Η δουλειά γίνεται στο γραφείο, αλλά έξω στην κοινωνία μαθαίνεις ποια πραγματικά είναι η δουλειά που έχεις να κάνεις», δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.
Στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στις περιφερειακές Ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο…
Παραδίδεται στη νέα γενιά ένα σχολείο σύγχρονο, ασφαλές και αντάξιο των προσδοκιών των παιδιών.
Συνεχίζονται στον Δήμο Δράμας οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της οδικής ασφάλειας.…
Στην τελική ευθεία περνά η ανάπλαση της Πλατείας Στάμου στη Μαγούλα, μετά την υπογραφή της…
Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος, κατέθεσε στον Πρωθυπουργό υπόμνημα με τις προτέραιότητές του για την…
Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Νέας Προποντίδας για την αναβάθμιση και τον εξωραϊσμό των κοινόχρηστων…