slider

Δραματικές εξελίξεις: Μετατρέπεται σε τζαμί η Αγία Σοφία

Θλίψη και οργή σκορπούν οι εξελίξεις στην Τουρκία, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να γίνει τζάμι η Αγία Σοφία.

Σύμφωνα με το 10ο Επιμελητήριο του Συμβουλίου της Επικρατείας η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 24ης Νοεμβρίου 1934 σχετικά με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από τζαμί σε μουσείο ακυρώνεται και ανοίγει ο δρόμος για τη μετατροπή της σε τέμενος.

Την εν λόγω απόφαση είχαν «δείξει» όλο το προηγούμενο διάστημα οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες οι οποίες προδίκαζαν την απόφαση του δικαστηρίου. Την ώρα μάλιστα που όλοι περίμεναν την επίσημη απόφαση του δικαστηρίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Τουρκίας Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση της Τουρκίας είπε χαρακτηριστικά: «πιστεύω ότι είναι νομική ανάγκη να ανοίξει ξανά η Αγία Σοφία για λατρεία»
Το απόγευμα της Πέμπτης πάντως υπήρξε επίσημη αντίδραση και την Εκπαιδευτική, Επιστημονική και

Επιμορφωτική Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών. Η UNESCO τόνισε στο διεθνές πρακτορείο Reuters ότι η Αγία Σοφία έχει ενταχθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς ως μουσείο, γεγονός που συνεπάγεται ότι το κράτος όπου βρίσκεται έχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις και νομικές υποχρεώσεις.

Share

Τελευταία άρθρα

Κατερίνη: Σε λειτουργία το αναβαθμισμένο δημοτικό πάρκινγκ στην Παραλία

Στοχεύει στην ουσιαστική μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και την εξυπηρέτηση ντόπιων και επισκεπτών.

3 λεπτά ago

Σπάρτη: Νέο πρόσωπο για τα σχολεία Αγίου Ιωάννη

Αλλάζει ο περιβάλλων χώρος του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη Σπάρτης.

13 λεπτά ago

Σπέτσες: 2 εκ. ευρώ για αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία του Ιανουαρίου

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

21 λεπτά ago

Συνάντηση Τοψίδη με το κλιμάκιο του ΟΟΣΑ για το Δημογραφικό

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στο επίκεντρο του εθνικού σχεδιασμού.

33 λεπτά ago

Σαμοθράκη: Αναβαθμίζεται το ελικοδρόμιο του νησιού

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη συντήρηση και τον επανεξοπλισμό του ελικοδρομίου Σαμοθράκης.

49 λεπτά ago

Τα Μέγαρα «ανεβαίνουν στο ποδήλατο»

Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα διαθέσιμα για όλους.

1 ώρα ago