Πε. Μαρ 28th, 2024

Μπακογιάννης: Για να αλλάξει η Αθήνα πρέπει να «φάει» ξύλο ο δήμαρχος

«Για να αλλάξει η Αθήνα πρέπει να φάει ξύλο ο δήμαρχος»,δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης, κάνοντας γνωστό ότι το σχέδιο για την Πανεπιστημίου υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια αλλά κανένας από τους προηγούμενους δημάρχους δεν το υλοποίησε γιατί δεν επιθυμούσε να αναλάβει το πολιτικό κόστος.

Ο δήμαρχος Αθηναίων,μιλώντας στο Open είπε ότι η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της πόλης «σιγά- σιγά εξομαλύνεται και σταθεροποιείται» και απέδωσε το συμπέρασμα αυτό στους συγκοινωνιολόγους του ΕΜΠ που παρακολουθούν την κίνηση στις ώρες αιχμής. Ενημέρωσε επίσης ότι σύμφωνα με τους συγκοινωνιολόγους και «βάσει της διεθνούς εμπειρίας, χρειάζεται να περάσουν 3 έως 6 μήνες για να ομαλοποιηθεί πλήρως η κίνηση. Στην περίπτωση της Αθήνας
έγινε πολύ πιο γρήγορα».

Χαρακτήρισε την κίνηση «πολιτικό θέμα» και θύμισε την εποχή που έκλεισαν οι Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Αποστόλου Παύλου και «δημιουργήθηκε ενδοκυβερνητική κρίση».

Ειδικά για την Πανεπιστημίου είπε ότι στόχος είναι να γίνει ένα πολύ μεγάλο έργο για να αλλάξει όλη η εικόνα της λεωφόρου. «Μέχρι να φτάσουμε εκεί κάνουμε προσωρινές παρεμβάσεις, όχι τίποτα μόνιμο»,επισήμανε.

Για το υψηλό κόστος της ανάπλασης του δρόμου ο Δήμαρχος ΑΘηναίων υποστήριξε ότι «όταν κάνεις ένα έργο με αυτή τη μέθοδο προμηθεύεσαι τον βασικό εξοπλισμό που μένει σε όλη την πόλη και όχι για λίγο καιρό».

Πρόσθεσε ότι το σχέδιο για την Πανεπιστημίου υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια, αλλά κανένας δήμαρχος δεν το είχε υλοποιήσει καθώς δεν επιθυμούσε να αναλάβει το πολιτικό κόστος και συμπέρανε: «Για να αλλάξει η Αθήνα πρέπει να φάει ξύλο ο δήμαρχος».