Πε. Απρ 18th, 2024

Ο δήμος Αθηναίων τιμά τη μνήμη του δολοφονημένου αρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα – Μετονομασία της οδού Λάμπρου Πορφύρα

Ισχυρό μήνυμα μάχη ενάντια στην τρομοκρατία και την τυφλή βία στέλνει το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων, με την μετονομασία της οδού Λάμπρου Πορφύρα σε οδό Νεκτάριου Σάββα, αποδίδοντας φόρο τιμής στον δολοφονημένο από τρομοκράτες αρχιφύλακα.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης «ο δρόμος που παίρνει το όνομα του Νεκτάριου Σάββα θα είναι ένας δρόμος μνήμης, τιμής αλλά και μια διαρκής υπόμνηση για το «ποτέ ξανά».

Η απόφαση ελήφθη χθες, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας με την παρουσία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Γρηγόρη Γερακαράκου και άλλων συναδέλφων του αδικοχαμένου αστυνομικού.

Η ανακοίνωση του δημάρχου:

Το όνομα του Νεκτάριου Σάββα, του δολοφονημένου από τρομοκράτες αρχιφύλακα το 2009, σε τμήμα της Λάμπρου Πορφύρα στα Πατήσια. Ένα ισχυρό μήνυμα που στέλνει το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας κατά της τυφλής βίας και του μίσους απ΄όπου κι αν προέρχεται. Πέρα από κόμματα και κάθε λογής διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος. Ο δρόμος που παίρνει το όνομα του Νεκτάριου Σάββα θα είναι ένας δρόμος μνήμης, τιμής αλλά και μια διαρκής υπόμνηση για το «ποτέ ξανά».

Ο αρχιφύλακας Νεκτάριος Σάββας είχε γεννηθεί το 1968 στη Νάξο και το 2009 υπηρετούσε ως υπαρχιφύλακας στην Ελληνική Αστυνομία. Στις 17 Ιουνίου 2009 στα Πατήσια εκτελούσε υπηρεσία στο πλαίσιο του προγράμματος προστασίας μαρτύρων, όταν τρία άτομα προσέγγισαν το υπηρεσιακό όχημα στο οποίο επέβαινε και τον πυροβόλησαν πολλές φορές από κοντινή απόσταση. Την ευθύνη ανέλαβε με προκήρυξη η τρομοκρατική οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών».