Πε. Απρ 25th, 2024

«Πάρε τον Ζαγοραίο να τους γα….σει»: Όλη η ιστορία πίσω από το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τη δράση του μέσα στο γραφείο του Τσίπρα

Μια συνομιλία που σοκάρει αποκαλύπτουν τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», η οποία έρχεται ως συνέχεια των όσων την προηγούμενη εβδομάδα είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τις παρεμβάσεις της συζύγου του πρώην υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, δικηγόρου Ελενας Τζούλη.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που εμπλέκονται στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που είχαν ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας ήταν και ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κ. Ηλίας Ζαγοραίος. Σε συνομιλία που είχε ο τότε διευθυντής της ΓΑ∆Α, Χρήστος Παπαζαφείρης, με τον επικεφαλής του Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ., Γιώργο Γκρίζη, ακούγεται να λέει: «Πάρε με αμέσως στο κινητό και πες μου τον πιάσανε, να πάρω τον Ζαγοραίο κάτω για να φτιάξουμε ένα διαβιβαστικό στο άρπα-κόλλα εκεί, για να πάει κάτω Σήμανση κ.τ.λ.». Οι δύο αξιωματικοί αποκαλύπτουν ότι βρίσκονταν σε συνεννόηση με τον κ. Ζαγοραίο, για να φτιάξουν στο «άρπα-κόλλα» ένα διαβιβαστικό. Μια λεπτομέρεια που ενδεχομένως να μην είχε για τους ίδιους μεγάλη αξία, ωστόσο πρέπει να επισημανθεί γιατί αποκαθιστά τη γενικότερη τάξη.

Με βάση τα προβλεπόμενα, τα διαβιβαστικά δεν «φτιάχνονται» στην Εισαγγελία, αλλά στην Αστυνομία, και ακολούθως αποστέλλονται προς τους εισαγγελείς. Οπως προκύπτει από τις νομίμως υποκλαπείσες συνομιλίες, ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ενημερωνόταν σε real time χρόνο για την εξέλιξη της αστυνομικής επιχείρησης, που, όπως επίσης προκύπτει, συντόνιζε η σύζυγος του τότε υπουργού Αμυνας.Τα όσα διαδραματίστηκαν από το πρωί της 10ης Ιανουαρίου του 2017 έχουν γίνει γνωστά και προκαλούν ανατριχίλα. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αποκαλύψεις των «Παραπολιτικών», εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζει ότι ο τότε πρωθυπουργός έπραξε τα προβλεπόμενα σε σχέση με τη δράση του κυκλώματος που δρούσε στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Επί της ουσίας, η Κουμουνδούρου επεδίωξε να ηρωοποιήσει τον κ. Αλέξη Τσίπρα βγάζοντάς τον από το γενικότερο κάδρο.
Και όλα αυτά μέχρι και σήμερα, αφού, όπως φαίνεται από το ντοκουμέντο που αποκαλύπτουν τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», ο τότε πρωθυπουργός όχι μόνο γνώριζε, αλλά παρέμενε και θεατής σε συζητήσεις που πραγματοποιούνταν μέσα στο γραφείο του και είχαν ως κυρίαρχο αίτημα την ωμή παρέμβαση στη ∆ικαιοσύνη, προκειμένου να εξοντωθούν τα επιτελικά στελέχη των «Παραπολιτικών».

Επί δύο και πλέον χρόνια προβληματίστηκα εντόνως για το αν θα έπρεπε να δημοσιοποιήσω μια αποκαλυπτική συζήτηση, που επιβεβαίωνε, και μάλιστα με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο, τις υποψίες μου. Μια συζήτηση που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2018 στο γραφείο του τότε αναπληρωτή υπουργού ∆ικαιοσύνης ανάμεσα στον κ. ∆ημήτρη Παπαγγελόπουλο και τον διευθυντή των «Παραπολιτικών», κ. Παναγιώτη Τζένο. Τελικώς πήρα την απόφαση να την ανασύρω από το συρτάρι μου, αφού έρχεται ως συνέχεια των όσων αποκαλυπτικών δημοσιεύσαμε το προηγούμενο Σάββατο.

ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ…

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μετά τη σύλληψή μας, τον Γενάρη του 2017, είχα καταλάβει ότι απέναντί μας βρισκόταν ένα καλά οργανωμένο σύστημα, που, εκτός από τον κ. Πάνο Καμμένο και τη σύζυγό του, Ελενα Τζούλη, είχε την υποστήριξη αστυνομικών, εισαγγελέων και ενίοτε και του αναπληρωτή υπουργού ∆ικαιοσύνης, κ. ∆ημήτρη Παπαγγελόπουλου, με τον οποίο διατηρούσε μακρόχρονη φιλική σχέση ο υπουργός Αμυνας. Όταν προσήχθημεν με τον Παναγιώτη Τζένο, άρχισα να αντιλαμβάνομαι τον πραγματικό ρόλο του Μίμη. Μέχρι τότε, διατηρούσα μια καλή επαφή μαζί του, η οποία ξεκίνησε έπειτα από μια συνάντηση που είχα με τον φίλο μου, τέως Πρόεδρο της ∆ημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στην οποία παραβρέθηκε και ο κ. Παπαγγελόπουλος. Μετά τη σύλληψη και την προσπάθεια που κατέβαλε η κυβέρνηση Τσίπρα να με εξοντώσει ηθικά και επιχειρηματικά, αποφάσισα να διακόψω κάθε επαφή μαζί του. Ο ίδιος επέμενε, θεωρώντας όπως έλεγε σε κοινούς γνωστούς ότι τον αδικούσα, βγάζοντας εαυτόν εκτός κάδρου. Φυσικά, μια σειρά από γεγονότα αποκάλυπταν την πραγματικότητα.

Στα πιεστικά τηλεφωνήματα προς τον διευθυντή των «Παραπολιτικών», τον Φλεβάρη του 2018, και αφού προηγουμένως με είχε ενημερώσει ο Παναγιώτης Τζένος, ο τελευταίος πήγε στο γραφείο του, στο υπουργείο ∆ικαιοσύνης. Πριν πάει, είχαμε βρεθεί στο δικό μου (γραφείο), όπου, απευθυνόμενος στον καλό συνάδελφο και επί χρόνια συνεργάτη, του ζήτησα, αν θα πήγαινε στο ραντεβού, να καταγράψει σε σημειώσεις τα όσα είχε να του διηγηθεί ο κ. Παπαγγελόπουλος. Επιστρέφοντας στο γραφείο, ο διευθυντής των «Παραπολιτικών» μού ζήτησε να βρεθούμε για να με ενημερώσει.

Πριν ξεκινήσει η κουβέντα, διαπίστωσα ότι ο Παναγιώτης «κουβαλούσε» ένα μάτσο με σημειώσεις. «Αυτά που θα σου πω είναι με τη μέγιστη δυνατή πιστότητα», μου είπε. Από την πλευρά μου, κράτησα τις δικές μου σημειώσεις, σχεδόν ταυτόχρονα με την ψυχραιμία μου. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος στον διευθυντή των «Παραπολιτικών», μετά την ομιλία που είχε πραγματοποιήσει την 21η Φεβρουαρίου του 2018 στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis, πήγε στο γραφείο του τότε πρωθυπουργού, όπου είχε έναν ζωηρό διάλογο με τον τότε υπουργό Αμυνας, κ. Πάνο Καμμένο, παρόντος του κ. Αλέξη Τσίπρα.

EΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ «Π»

Στην κουβέντα που είχαν οι δύο υπουργοί κυριαρχούσε η επιθυμία του υπουργού Άμυνας να υπάρξει παρέμβαση Παπαγγελόπουλου προκειμένου να εξοντωθούν τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ». Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο κ. Παπαγγελόπουλος στον κ. Τζένο, ο κ. Πάνος Καμμένος, αφού τον κατηγόρησε ότι «καλύπτει τον Κουρτάκη», φέρεται να ζήτησε σύμφωνα με τα όσα διατείνεται ο ίδιος να επικοινωνήσει με τον τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κ. Ηλ. Ζαγοραίο και να του ζητήσει να μας γ….., για να του αποδείξει ότι όντως δεν λειτουργεί υπέρ ημών. «Μου λέει “απόδειξέ το ότι μου λες αλήθεια, πάρε τώρα τον Ζαγοραίο μπροστά μου και δώσ’ του εντολή να τους γαμ…σει”», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος μεταφέροντας την κουβέντα που είχε με τον κ. Καμμένο. Μάλιστα, ο λόγος που ο τότε υπουργός Άμυνας ζητούσε από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης να επικοινωνήσει με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας είχε να κάνει με εκκρεμή υπόθεση που χειριζόταν ο εισαγγελέας κ. Ανδρέου.

Το γεγονός ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος αποκαλύπτει ότι η σχετική συζήτηση έγινε παρόντος του κ. Αλέξη Τσίπρα και δη στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή εκ των πραγμάτων δημιουργεί ένα επιπλέον ζήτημα στα όσα έχει να διαχειριστεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, θα είχε αξία να διαψεύσει ή ακόμη και να επιβεβαιώσει το περιεχόμενο της σχετικής συζήτησης τόσο ο κ. Καμμένος όσο και ο κ. Τσίπρας, γιατί τα όσα ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος στον κ. Τζένο σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

Ακολουθεί η συζήτηση που είχε στο γραφείο του τέως Αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου ο Διευθυντής των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ», όπως την είχα καταγράψει στις σημειώσεις μου

Π.: Θα σου δώσω μια πληροφορία τώρα, που θα αποτρέψει κάτι σε βάρος σας, αλλά… δεν πάν’ να, ας ακούνε, τι έγινε; Κάτσε να το βάλω μέσα. Εχω τρομάξει πια με αυτά, με παρακολουθούνε εμένα. Εγώ πλακώνομαι συνεχώς με τον Καμμένο, συνεχώς πλακώνομαι, άλλοτε μέχρι να… αυτό δεν το λέμε.

Τζ.: Με τον ίδιο ή με την Τζούλη;

Π.: Με τον ίδιο. Δεν μιλάω εγώ με το σούργελο, ας με συγχωρείς. Αμα κάθομαι να απαντάω στην Τζούλη, απαντάω στον Γεωργιάδη, απαντάω στον Σαμαρά, όλη μέρα εγώ πρέπει να είμαι μπροστά σε μια κάμερα, έτσι δεν είναι; Μην κάνω τις δουλειές μου. Με τον ίδιο. Και αυτό, δεν προκαλώ εγώ, όποτε μου κολλάει..

Τζ.: Το τελευταίο λοιπόν επεισόδιο που μου λες η κόντρα ήτανε;

Π.: Προχθές. Το πρωί της ομιλίας.

Τζ.: Της ομιλίας της Βουλής πάλι;

Π.: Ναι. Πήγα εγώ γιατί… κατά τις δέκα, έντεκα, δεν θυμάμαι. Πάω και του λέω: Πρόεδρε, (σ.σ.: εννοεί τον Αλ. Τσίπρα) νομίζω ότι ό,τι και να πει ο Σαμαράς δεν θα του απαντήσω, θα τον κάνω ήρωα. Τον έχω ξεφτιλίσει, το πρωί τον ξεφτίλισα, όπως θα είδες, τον πήγα ’93, τον πήγα παρακράτος, λοιπόν, εεε, δεν αντέχω άλλο πραγματικά. Εγώ ξυπνάω νωρίς το πρωί, οι ΣΥΡΙΖΑίοι ξυπνάνε δέκα, έντεκα, πάνε στη Βουλή στις δώδεκα, κάθονται μέχρι το πρωί, έτσι; Εγώ, που ξυπνάω πεντέμισι το πρωί, λοιπόν, και πήγα να του πω αυτό το πράγμα, ότι με την άδειά σου, και αν πάλι ό,τι γίνει να γυρίσω και να κάνω μια παρέμβαση στη Βουλή, γιατί θα πάτε ξημερώματα, το ’βλεπα ότι θα πάνε ξημερώματα, δεν έκατσα μέχρι τις πέντε εγώ, έντεκα, δώδεκα, μία, δεν θυμάμαι, έφυγα. Και την ώρα που τα λέω αυτά μπουκάρει ο Καμμένος μέσα.

Τζ.: Στο γραφείο του Τσίπρα στη Βουλή;

Π.: Μεταξύ μας αυτά τώρα, ούτε στον Γιάννη, γιατί ο Γιάννης είναι μαλάκας, θα γράψει κανένα παραπολιτικό.

Τζ.: Nαι.

Π.: Τελειώνει εκεί. Καταλαβαίνει παρόλο το μεθύσι του ότι έχω δίκιο και ότι δεν μπορεί να πείσει τον Τσίπρα. Ναι, μου λέει, αλλά στο θέμα του Ανδρέου. Εγώ δεν κατάλαβα.

Τζ.: Ποιος είναι ο Ανδρέου;

Π.: Ο Ανδρέου είναι ο εισαγγελέας που πρέπει να έχει την υπόθεση τη δική σας για εγκληματική οργάνωση.

Τζ: Περίμενε, γύρισε αυτή από την…

Π.: Δεν ξέρω, έχω ζητήσει ενημέρωση.

Τζ.: Περίμενε, ο Ζαγοραίος δεν σου έχει πει;

Π.: Άκουσε να δεις, μετά από αυτή την ιστορία ο Ζαγοραίος μετά από αυτή την ιστορία δεν με βλέπει ούτε σηκώνει τηλέφωνα, με σημειώματα μόνο επικοινωνούμε.

Τζ.: Φοβάται παρακολούθηση.

Π.: Και ο Ζαγοραίος μέχρι να κόψουμε τις επικοινωνίες μού έλεγε «ήρθε η καργιόλα, πλακωθήκαμε, αυτά, εκείνα, τα άλλα». Του λέω «ποιος τα λέει αυτά, ρε μαλάκα;», του λέω. Μου λέει «οι αστυνομικοί». Του τμήματος εκεί.

Τζ.: Του Εκβιαστών;

Π.: Δεν ξέρω, έτσι, ο Καμμένος τώρα μπορεί να λέει και μαλακίες, εεε ότι και λένε ότι ο Ζαγοραίος δεν αφήνει τον Ανδρέου και τον Ζαγοραίο δεν τον αφήνεις εσύ. Του λέω «τι λες, ρε μαλάκα, εγώ ούτε ξέρω για την υπόθεση», λέω εγώ, την είχα ξεχάσει, δεν ήξερα ότι… Μου λέει «απόδειξέ το ότι μου λες αλήθεια. Πάρε τώρα τον Ζαγοραίο μπροστά μου και δώσ’ του εντολή να τους γαμήσει». Του λέω…

Τζ.: Στον Τσίπρα αυτά μπροστά. Κάτσε, περίμενε, στον Τσίπρα αυτά μπροστά;

Π.: Ναι, ναι, ναι.

Π.: Το ίδιο ακριβώς έγινε με τον Φιλιππάκη. Εγώ ξέρεις ότι με τον Φιλιππάκη έχω σχέσεις. Το ξέρεις.

Τζ.: Το ξέρω.

Π.: Λοιπόν, και τους βοηθάει ο Φιλιππάκης, το βλέπεις. Έχουν και τον Μελισσανίδη εκεί που είναι έτσι.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ το Σάββατο 27 Ιουνίου