Πε. Μαρ 28th, 2024

Συνάντηση Σακελλαροπούλου με το προεδρείο της ΚΕΔΕ: Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην εποχή του κοροναϊού

Την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου πέρασαν σήμερα (25/6) το πρωί ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου και τα μέλη του Προεδρείου του ΔΣ της Ένωσης, όπου έγιναν δεκτοί από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε η ΚΕΔΕ και η Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του covid-19, η αποτελεσματικότητα των οποίων αναγνωρίστηκε από όλους.

Καθώς και για τις ενέργειες που προγραμματίζει η ΚΕΔΕ, προκειμένου η Αυτοδιοίκηση να αποτελέσει το μοχλό της αναπτυξιακής επανεκκίνησης της χώρας και της ανασυγκρότησης των πόλεών μας, με αφορμή την αξιοποίηση των πόρων του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», του νέου ΕΣΠΑ και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.

Το Προεδρείο της ΚΕΔΕ ευχήθηκε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας να έχει μια καλή και δημιουργική θητεία, καθώς μετά την ορκωμοσία της, λόγω της καραντίνας,. δεν έγινε η καθιερωμένη τελετή και της ζήτησε, στο πλαίσιο που ορίζει ο θεσμικός της ρόλος, να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για καινοτομία και ανάπτυξη, για πράσινες και έξυπνες πόλεις, για τοπικές κοινωνίες που θα αναδεικνύουν σε υπέρτατη αξία την αλληλεγγύη.

Με αφορμή την επίσκεψη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή η συνάντησή μας με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στο πρόσωπό της χαιρετίζουμε όλη την Ελλάδα. Όπως και η Αυτοδιοίκηση που καθρεφτίζει και την τελευταία γωνιά της πατρίδας μας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποτελεί πάντα την έκφραση ολόκληρου του Έθνους. Συζητήσαμε για τα σημαντικά έργα που αρχίζουν να τρέχουν στην Αυτοδιοίκηση και τις πρωτοβουλίες της ΚΕΔΕ για τη συμμετοχή των Δήμων

στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ενώ παράλληλα αναδείξαμε το σημαντικό κοινωνικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη θετική επίπτωση που έχει στην καθημερινότητα των πολιτών.

Είμαστε όλοι βέβαιοι ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι στο πλευρό μας, αρωγός στο δύσκολο έργο μας που μόνο στόχο έχει καλύτερες πόλεις και χωριά και άρα πιο ασφαλείς και χαρούμενους πολίτες. Την ευχαριστούμε και της ευχόμαστε καλή θητεία».

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του ΔΣ της ΚΕΔΕ οι: Λάζαρος Κυρίζογλου, Α’ Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ – Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Δημήτρης Κάρναβος, Β’ Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ – Δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Καφαντάρης, Γενικός Γραμματέας ΚΕΔΕ – Δημοτικός Σύμβουλος Πύλου Νέστορος και Γιάννης Καραγιάννης, Γενικός Διευθυντής ΚΕΔΕ.