Πα. Μαρ 29th, 2024

Στις Βρυξέλλες ο Μπακογιάννης – Συνάντηση με Μεϊμαράκη για την ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ και Αυτοδιοίκησης

Τον Αντιπρόεδρο της ΚΟ του ΕΛΚ και επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη επισκέφθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης που βρίσκεται στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών (Committee of the Regions).

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ενδυνάμωση των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον κ. Μεϊμαράκη να επισημαίνει ότι οι Έλληνες Ευρωβουλευτές του ΕΛΚ θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μεταφέρουν τη φωνή των τοπικών κοινωνιών στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς με στόχο τη διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα του Έλληνα πολίτη.

Ο κ. Μπακογιάννης, αναφερόμενος στο Μεγάλο Περίπατο στο κέντρο της Αθήνας ανέπτυξε το σχεδιασμό του έργου και ο κ. Μεϊμαράκης επισήμανε ότι οι προτάσεις αυτές έχουν κατατεθεί εδώ και χρόνια, αλλά κανείς δεν τολμούσε να τις υλοποιήσει φοβούμενος το προσωρινό κόστος, αδιαφορώντας για τη μεγάλη ωφέλεια που θα προκύψει. Διότι όπως τόνισε, κάθε μεγάλη τομή ανατρέπει πρόσκαιρα καθημερινές συνήθειες προκαλώντας κραδασμούς, οι οποίοι όμως με το πέρασμα του χρόνου απορροφώνται. Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι όποιες στρεβλώσεις υπάρχουν στο έργο, θα διορθωθούν γιατί κύριος στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε ότι είναι αποφασισμένος να δώσει στην Αθήνα την όψη μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων: