Πε. Απρ 25th, 2024

Το «Αντώνης Τρίτσης» κέρδισε και τους δημάρχους του ΣΥΡΙΖΑ

Καίτοι ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι τα έργα του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» υπήρχαν στον «ΦιλόΔημο», ο κόσμος της Αυτοδιοίκησης υποδέχθηκε με ενθουσιασμό το αναπτυξιακό σχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση.

Οι δήμαρχοι ανά την επικράτεια αμέσως μετά τις ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών για το κυβερνητικό σχέδιο που εξασφαλίζει δημόσιες επενδύσεις ύψους 2,5 δισ. ευρώ στους δήμους, με ανακοινώσεις τους εκθείασαν το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», χαρακτηρίζοντάς το ένα πανίσχυρο εργαλείου στα χέρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι ότι τα οφέλη του αναπτυξιακού προγράμματος δεν αναγνωρίζουν μόνο οι «γαλάζιοι» δήμαρχοι, αλλά και οι εκλεκτοί της Κουμουνδούρου.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του εκλεγμένου με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη, ο οποίος δεν φαίνεται να ενστερνίζεται τις απόψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί αδιαφάνειας και προσπάθειας παραπλάνησης μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Ο δήμαρχος Λαρισαίων σε δηλώσεις του μετα την πρόσφατη συνάντησή του με τον υπουργό Εσωτερικών έκανε λόγο για ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα ύψους 2,5 δισ ευρώ για την αυτοδιοίκηση το οποίο αγγίζει όλες τις πλευρές των δραστηριοτήτων των δήμων το οποίο συμπληρώνει το πρόγραμμα Φιλόδημος. Και τα δύο προγράμματα σύμφωνα με τον δήμαρχο, βοηθούν οικονομικά την αυτοδιοίκηση μετά την κρίση και την περικοπή των σοβαρών πόρων που είχε γίνει. Επιπλέον ο δήμαρχος τόνισε ότι δεκάδες έργα αναμένεται να κατασκευαστούν στον δήμο Λαρισαίων μέσω του «Αντώνης Τρίτσης».

«Το πεδίο είναι πολύ ευρύ και μπορούν να ενταχθούν αναρίθμητα έργα, όπως αναπλάσεις, έργα που έχουν να κάνουν με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αντικαταστάσεις δικτύων κλπ. Στόχος είναι μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Λαρισαίων να έχει υποβάλλει όλες τις προτάσεις. Ήδη μέσω του αναπτυξιακού προγράμματος θα γίνει η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στις συνοικίες της Ν.Σμύρνης, της Ανθούπολης, του Αγίου Γεωργίου», είπε ο  Απόστολος Καλογιάννης.