Στη Ρόδο ο Κικίλιας: Υπουργός και περιφερειάρχης παρέδωσαν δύο κλωβούς αρνητικής πίεσης στο ΕΚΑΒ

Επίσκεψη στη Ρόδο πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός το πρωί της Παρασκευής επισκέφθηκε τα γραφεία της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπου πραγματοποίησε συνάντηση του με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο Ρόδου και πρόεδρο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου Αντώνη Καμπουράκη.

«Η Ρόδος είναι ένα νησί-σύμβολο για τον τουρισμό μας. Είχα την τύχη και την τιμή να φιλοξενηθώ στην Περιφέρεια, να συζητήσω με τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο, με τους Προέδρους του Ιατρικού, του Φαρμακευτικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγου και φυσικά να επισκεφθώ το Νοσοκομείο, το κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου και να μιλήσω με όλους τους συναδέλφους μου, αλλά και τους νοσηλευτές, το παραϊατρικό προσωπικό, τους εργαζόμενους, τη Διοίκησή και να ακούσω και να καταγράψω τις απόψεις όλων», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Παράλληλα ο υπουργός ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα θα παραδοθεί στο Νοσοκομείο Ρόδου έναν μοριακό αναλυτή με δυνατότητα 420 τεστ την ημέρα για τον κοροναϊό. «Κρατάμε σε πολύ υψηλό επίπεδο τα ιατρικά πρωτόκολλα, έχουμε προσλάβει επικουρικό προσωπικό & ακολουθούν άμεσα 13 μόνιμες θέσεις ιατρών. Με συνεργασία Περιφέρειας, Δήμου και Νοσοκομείου, θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω κίνητρα, προκειμένου να καλύψουμε όποια άλλη έλλειψη μπορούμε», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Ο περιφερειάρχης μετά τη σύσκεψη με τον Βασίλη Κικίλια τόνισε πως «μετά την πρώτη εξαιρετικά επιτυχημένη πρώτη φάση διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης για το Νότιο Αιγαίο, με τον Υπουργό Υγείας μας ενώνει ο αγώνας για την υγειονομική θωράκιση των νησιών μας. Ένας αγώνας διαρκής και επίμονος, αλλά και μονόδρομος για το άνοιγμα και της τουριστικής περιόδου στα νησιά μας».

Εν συνεχεία ο υπουργός Υγείας και ο περιφερειάρχης παρέδωσαν στου ΕΚΑΒ δύο υπερσύγχρονους κλωβούς αρνητικής πίεσης για την ασφαλή αεροδιακομιδή των νησιωτών και επισκεπτών.

«Μια δωρεά στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, που μέχρι χθες διέθετε έναν κλωβό για όλη την Ελλάδα. Η ενίσχυση με κρίσιμο εξοπλισμό του υγειονομικού συστήματος των νησιών από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζεται», δήλωσε ο Γιώργος Χατζημάρκος.

Η ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια για την επίσκεψή του στη Ρόδο: