Πα. Απρ 19th, 2024

Οι αναπτυξιακές προοπτικές του «Αντώνης Τρίτσης» στο επίκεντρο της συνάντησης Θεοδωρικάκου – Φαρμάκη

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα ζητήματα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αλλά και η γενικότερη πορεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τις νέες συνθήκες που επέβαλε η πραγματικότητα του κοροναϊού.

Υπουργός και περιφερειάρχης αναφέρθηκαν εκτενών στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο αφορά δημόσιες επενδύσεις ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης επεσήμανε ότι: «Το πρόγραμμα “Α. Τρίτσης” μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό εργαλείο για την Περιφέρεια και τους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα αποτελέσματα της κρίσης του κορωνοϊού, αλλά και για να κάνουμε τις πόλεις και τα χωριά μας, πιο όμορφα και πιο καλά».

Το πρόγραμμα αφορά την κατασκευή έργων ιδίως στους τομείς των υποδομών, της ψηφιακής σύγκλισης, της βιώσιμης ανάπτυξης, προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών πολιτικής προστασίας και προστασίας της δημόσιας υγείας και ειδικότερα την άρση των οικονομικών επιπτώσεων από τη διασπορά του κορωνοϊού, καθώς και για την εκτέλεση δράσεων και πρωτοβουλιών κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.