Πε. Απρ 25th, 2024

Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Χαρδαλιάς: Με όρους ασφάλειας ανοίγουμε τις τουριστικές πτήσεις

Στα γραφεία της περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρέθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς συναντήθηκε με τον περιφερειέρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, με τον οποίο συζήτησαν τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας ενόψει της τουριστικής περιόδου και της επανέναρξης των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο υφυπουργός τόνισε ότι «με όρους ασφάλειας ανοίγουμε τις πτήσεις τις τουριστικές πρώτα στις περιοχές που είναι ασφαλείς και πάντα με τα πρωτόκολλα με τα οποία έχει ανοίξει το Ελευθέριος Βενιζέλος». Όπως είπε, προφανώς υπάρχει μία επιφυλακή με συνεχείς διαβουλεύσεις μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων, έτσι ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στη δημόσια υγεία.

Τζιτζικώστας: Καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία

Από την πλευρά του, ο κ. Τζιτζικώστας εξήρε τη συμβολή του υφυπουργού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν δεν ήταν ο Νίκος Χαρδαλιάς στον συγκεκριμένο ρόλο, η Ελλάδα δε θα είχε ανταποκριθεί με τον τρόπο που ανταποκρίθηκε σε αυτό το πρώτο κρούσμα της πανδημίας του κορωνοϊού». Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι η ανταπόκριση ήταν υποδειγματική και το αποτέλεσμα βοηθά αυτή τη στιγμή την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της και να ανακάμψει.

«Ως περιφέρεια με το μεγαλύτερο εισερχόμενο ρεύμα τουρισμού έχουμε μεγάλη ευθύνη –και σε αυτό, θέλω να υπογραμμίσω, δε θα κάνουμε καμία απολύτως έκπτωση- να διαφυλάξουμε την υγεία των συμπολιτών μας, αλλά και των επισκεπτών της περιοχής μας», είπε ο κ. Τζιτζικώστας και τόνισε πως θα είναι στη διάθεση όλων των αρμόδιων φορέων.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης θέματα που σχετίζονται με την αντιπυρική περίοδο και τον συντονισμό των υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τζιτζικώστας, αποφασίστηκε την ερχόμενη Κυριακή το απόγευμα να πραγματοποιηθεί σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων στον Πολύγυρο, έτσι ώστε να θωρακιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η Χαλκιδική. Την επόμενη ημέρα, εξάλλου, αποφασίστηκε να γίνει ανάλογη σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη με όλους τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η περσινή περίοδος ήταν καλή και τα αποτελέσματα κεφαλαιοποιήθηκαν στην φετινή πρόταση. Πρόσθεσε ότι έξι νέα κλιμάκια θα προστεθούν στη Χαλκιδική, αποδεικνύοντας τη βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση στη συγκεκριμένη περιοχή.
Συζήτηση έγινε και για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιφέρειας, καθώς και για όλα τα ζητήματα που άπτονται της Πολιτικής Προστασίας και απαιτούν συντονισμό ενεργειών.

Ειδικότερα για τα αντιπλημμυρικά έργα ο υφυπουργός ανέφερε ότι η πολιτεία μέσα από τα εργαλεία που διαθέτει μπορεί να δώσει δυνατότητες ώστε να χρηματοδοτηθούν ακόμα περισσότερα έργα.

«Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε την προστασία από καταστροφές των πολιτών, των επισκεπτών και των περιουσιών τους», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας.

Μετά τη συνάντηση οι κ.κ. Χαρδαλιάς και Τζιτζικώστας πραγματοποίησαν σύσκεψη με τηλεδιάσκεψη με τους δημάρχους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Για την μετακίνηση της ΕΜΑΚ
Σχετικά με την επόμενη συνάντησή του στη 113 μοίρα, ο υφυπουργός ανέφερε ότι σε συνεννόηση με το επιτελείο της Πολεμικής Αεροπορίας, παραχωρήθηκε συγκεκριμένος χώρος και σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Πυροσβεστικής ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες, ώστε στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου η ΕΜΑΚ να μεταφερθεί από το κτίριο όπου στεγάζεται σήμερα.
«Σε σύγχρονες εγκαταστάσεις όπου θα έχει όλα τα απαραίτητα μέσα, θα μπορέσει να εγκατασταθεί η ΕΜΑΚ, ανοίγοντας τον δρόμο ώστε του χρόνου στην αντιπυρική περίοδο η δουλειά που καλύπτει στον αστικό ιστό η ΕΜΑΚ να καλυφθεί από έναν νέο πυροσβεστικό σταθμό στην ευρύτερη περιοχή», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς