Πε. Απρ 18th, 2024

«Βοήθεια στο Σπίτι»- ΝΔ: 1237 εθελοντές από 216 δήμους- Στο 60% η συμμετοχή της ΟΝΝΕΔ

Συνεχίζεται η εθελοντική πρωτοβουλία της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ για την ενίσχυση των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι». Σήμερα θα γίνει η πρώτη αποστολή στοιχείων στην ΚΕΔΕ και ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 1237 άτομα από 216 δήμους της χώρας.
Η ηλιακή κατανομή των εθελοντών είναι ως εξής:
Ως 29 ετών το 59%
30-39 ετών το 17%
40-49 ετών το 13%

Πάνω απο 50 ετών το 11%.

Το 61% είναι άντρες και το 39% γυναίκες.

Εντυπωσιακή συμμετοχή της ΟΝΝΕΔ στον κατάλογο εθελοντών της ΝΔ για τη «Βοήθεια στο σπίτι»

Μέσα στις δύο πρώτες μέρες από το κοινό κάλεσμα της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ, ο κατάλογος των εθελοντών που δημιουργήθηκε στο site του κυβερνώντος κόμματος μετράει ήδη πάνω από 1.200 άτομα σε 216 Δήμους της χώρας, που επιθυμούν να συνεισφέρουν σ’ αυτήν την προσπάθεια και να στελεχώσουν το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Εντυπωσιακό είναι το ποσοστό συμμετοχής της νεολαίας που ξεπερνάει το μισό του συνόλου των εθελοντών με την ηγεσία της Οργάνωσης να εκφράζει την ικανοποίησή της καλώντας παράλληλα όλους τους νέους να δηλώσουν συμμετοχή https://nd.gr/noiazomaste-gia-toys-pio-eyalotoys-synanthropoys-mas

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης ευχαρίστησε τα μέλη της Οργάνωσης δηλώνοντας: «Θέλω να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στα μέλη μας, αλλά και κάθε νέα και νέο, που έσπευσαν να δηλώσουν βροντερό παρών στην πιο κρίσιμη συγκυρία. Είναι άκρως ενθαρρυντικό ότι περίπου 2 στους 3 εθελοντές είναι νέοι άνθρωποι. Η γενιά μας αντιλαμβάνεται το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί, βγαίνει μπροστά και κερδίζει την πιο μεγάλη μάχη. Η ΟΝΝΕΔ αποδεικνύει πως δεν μεγαλώνει μόνο πολιτικά και αριθμητικά αλλά και στο κυριότερο πεδίο: αυτό της αλληλεγγύης στην πράξη.»

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι επικοινωνία είχε ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης με τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Παύλο Μαρινάκη, ζήτησε να παραμείνει ανοιχτός διαύλος επικοινωνίας και οι εγγραμμένοι εθελοντές να αξιοποιηθούν και στο μέλλον μετά την εντυπωσιακή ανταπόκριση της νεολαίας