Πε. Απρ 18th, 2024

Μεταναστευτικό: Σε κλειστές μετατρέπονται οι δομές σε Κω και Λέρο μετά από αίτημα της Περιφέρειας

Την άμεση μετατροπή των υφιστάμενων ανοιχτών δομών στην Λέρο και την Κω σε κλειστές, αποφάσισε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, κατόπιν αιτήματος του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Χατζημάρκος αιτήθηκε το «κλείσιμο» των δομών στο πλαίσιο λήψης  μέτρων για τη διαχείριση της διασποράς του κοροναϊού.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο τόνισε πως ικανοποιεί το αίτημα του περιφερειάρχη, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι επιταχώνεται η διαδιακασία ολοκλήρωσης της νέας κλειστής δομής στη Σάμο, που θα αντικαταστήσει τη δομή στο Βαθύ.

Ο Νότης Μηταράκης δήλωσε σχετικά:

«Από σήμερα, προχωράμε στον δραστικό περιορισμό της κυκλοφορίας των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών.

Από την πρώτη στιγμή, έχουμε θέσει ως προτεραιότητά την προστασία της Δημόσιας Υγείας με κάθε κόστος και για τους κατοίκους των νησιών και για όσους διαμένουν στα ΚΥΤ. Τα μέτρα αυτά κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Οι άμεσες ενέργειες της Κυβέρνησης, από τον προηγούμενο ήδη μήνα, με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τη θωράκιση των εθνικών συνόρων, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο να κρατήσουμε μακριά από τα ΚΥΤ και κατ’ επέκταση τα νησιά μας τον κίνδυνο του κορονωϊού. Περιμένω την κατανόηση και συμμόρφωση όλων των διαμενόντων και εργαζομένων εντός των ΚΥΤ.

Επίσης, μετά το χθεσινό έγγραφο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργου Χατζημάρκου, θα προχωρήσουμε άμεσα στην μετατροπή των ανοικτών δομών σε κλειστές δομές. Ομοίως, σε συνέχεια της πρόσφατης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου, επιταχύνουμε την διαδικασία ολοκλήρωσης της νέας κλειστής δομής, σε αντικατάσταση της ανοικτής δομής στο Βαθύ.

Ήδη σήμερα θα αποστείλω σχετική επιστολή στους Δημάρχους Σάμου, Κω και Λέρου επιδιώκοντας τη μέγιστη δυνατή συναίνεση».