Åðßóêåøç ôïõ Ðñùèõðïõñãïý ÊõñÜêïõ ÌçôóïôÜêç óôïí ¸Âñï ôçí Ôñßôç 3 Ìáñôßïõ 2020. (EUROKINISSI/ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÕÐÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ/ÄÇÌÇÔÑÇÓ ÐÁÐÁÌÇÔÓÏÓ)
Κοντά στους πολίτες του ακριτικού Έβρου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν οι πολίτες στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος από το πρωί πραγματοποιεί περιοδεία στον Έβρο.
Ο πρωθυπουργός περπάτησε στους δρόμους της πόλης, συνομίλησε με πολίτες οι οποίοι του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αποφασιστική στάση και πολιτική που τηρεί η κυβέρνηση και στάθηκε για καφέ με τις τοπικές αρχές. Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
«Ο Έβρος είναι πάντα όρθιος»
«Το ηθικό είναι ακμαιότατο, να κάνουμε τη δουλειά μας, όλη η κοινωνία ενωμένη, εθνική η προσπάθεια, δεν θα περάσει κανεις παράνομα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκβιάζεται και δεν θα εκβιαστεί. «Τα σύνορα της Ελλάδας, είναι σύνορα της Ευρώπης», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Ο Έβρος είναι πάντα όρθιος και η Θράκη πάντα όρθια», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός ευχαριστώντας τις Ένοπλες δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας αλλά και τους κατοίκους που όπως είπε: «βάζουν πάντα πλατη».
Μητσοτάκης από το φυλάκιο των Κήπων: Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται
Το ακριτικό στρατιωτικό φυλάκιο στη γέφυρα των Κήπων του Έβρου επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέχεια της περιοδείας του στα σύνορα.
Ο Πρωθυπουργός χαιρέτησε και συνεχάρη το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής που βρίσκονταν πάνω στη γέφυρα του ποταμού φυλάσσοντας τα σύνορα.
Το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών ήταν ο δεύτερος σταθμός της περιοδείας του Κυριάκου Κυριάκου Μητσοτάκη στον Έβρο.
Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση σε όλο το μήκος των συνόρων του Έβρου. Οπως αναφέρθηκε από τις αστυνομικές αρχές του φυλακίου, χθες και σήμερα η πίεση έχει μεταφερθεί στον Νότιο Έβρο. Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, τη νύχτα υπήρξε απόπειρα από 1.000 ανθρώπους, σε συγκεκριμένο σημείο, για μαζική είσοδο στη χώρα. Η απόπειρα αυτή απετράπη.
Σύμφωνα με την ενημέρωση, οι τουρκικές αρχές προωθούν σε συγκεκριμένα σημεία ανθρώπους με λεωφορεία προκειμένου να αυξήσουν την πίεση στα ελληνικά σύνορα. Οι ελληνικές αρχές επιτηρούν όλα τα σημεία και έχουν τον έλεγχο της κατάστασης.
Αναχωρώντας ο Πρωθυπουργός χαιρέτισε και ευχαρίστησε εθελοντές – φύλακες του Δέλτα Έβρου που είχαν έρθει να τον συναντήσουν.
Η Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΚΕΔΕ εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στην επιμονή…
Στη Ρόδο ταξίδεψε ο Δήμαρχος Νισύρου, Χριστοφής Κορωναίος, για τεχνικά ζητήματα που αφορούν το νησί.
Υπογραφή σύμβασης για υπηρεσίες εκπόνησης και υλοποίησης οδικού χάρτη σύστασης και λειτουργίας Οργανισμού Διαχείρισης και…
Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Φ. Σπανός: "Σταθερός μας στόχος είναι η ασφαλέστερη και ταχύτερη μετακίνηση κατοίκων και επισκεπτών".
Η επιστήμη στο κέντρο ενός "Ζωντανού Εργαστηρίου".