Πε. Μαρ 28th, 2024

Συνομιλία δημάρχου Ξάνθης και Ρεθύμνου για ακύρωση καρναβαλιού – Έκτακτη συνεδρίαση στην Πάτρα (βίντεο)

Ακυρώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, λόγω του κορονοϊού που έπληξε και τη χώρα μας.

Μετά από τα δύο νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν, αποφασίστηκε να διακοπούν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν αυτές τις μέρες.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης συνομιλεί με τον δήμαρχο Ξάνθης για την απόφαση του υπουργείου Υγείας να ματαιωθούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις. Ο ίδιος εκφράζει στον δήμαρχο Ξάνθης της αντιρρήσεις του γι΄ αυτή την απόφαση και παράλληλα δηλώνμει ότι οι δημοτικές αρχές πρέπει αν έρθουν σε επαφή με την ηγεσία του υπουργείου.

Έκτακτη σύσκεψη στην Πάτρα

Βέβαια δεν λείπουν και οι αντιδράσεις από μερίδα καρναβαλιστών που σχολιάζουν στο διαδίκτυο και δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε παρελάσεις.

Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα γίνει σήμερα 27η Φεβρουαρίου 2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα 17.30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, με θέμα την ακύρωση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού

Νωρίτερα, την ανησυχία της για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, ζητώντας την αναβολή τους, εξέφρασε με επιστολή της στον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, η Ένωση Επενδυτών Κίνας – Ελλάδας.