Πα. Απρ 26th, 2024

Χάσμα Κυβέρνησης και Αυτοδιοίκησης για τις δομές – Ο Μουτζούρης καλεί Μηταράκη για συζήτηση από μηδενική βάση

Συνεχίζεται το αδιέξοδο στα νησιά του Αιγαίου με το Προσφυγικό και τις νέες κλειστές δομές που θέλει να δημιουργήσει η κυβέρνηση καθώς μέχρι στιγμής δήμαρχοι και υπουργείο Μετανάστευσης κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις χωρίς να υπάρχει σύγκλιση απόψεων.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αμετακίνητη στο θέμα με τις κλειστές Δομές καλώντας τους δημάρχους των νησιών του Αιγαίου και την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να καταθέσουν εναλλακτικές προτάσεις για τους χώρους όπου θα δημιουργηθούν τα κλειστά Κέντρα για τους πρόσφυγες.

Δείτε επίσης: Εκκενώνεται η Τρίπολη της Λιβύης από 3.000 καμήλες
Ωστόσο, οι τοπικοί άρχοντες αλλά και κάτοικοι των νησιών, αντιδρούν στο ενδεχόμενο κατασκευής κλειστών Κέντρων και διαμηνύουν προς την κυβέρνηση ότι θα αντιδράσουν με κάθε μέσο ώστε να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη.

Διάλογος από μηδενική βάση
Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου επιμένει σε διάλογο από μηδενική βάση και απεύθυνε πρόσκλησή προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη να έρθει μέσα στο Σαββατοκύριακο στη Μυτιλήνη για να συζητήσουν για τις κλειστές Δομές στα νησιά.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος του «lesvosnews.gr» Γιάννης Σινάνης σε επικοινωνία του στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, την συγκεκριμένη πρόσκληση ο Περιφερειάρχης την απηύθυνε μετά τη σύσκεψη που είχε με τους επικεφαλής των παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στη διάρκεια της οποίας τους ενημέρωσε για όσα συζητήθηκαν στις Βρυξέλλες, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επιτάξεις περιοχών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό.