Πε. Μαρ 28th, 2024

Σύμφωνο συνεργασίας Πιερρακάκη – Πατούλη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Περιφέρειας Αττικής

Χαιρετισμό στην εκδήλωση με θέμα «Νέα Ψηφιακή Εποχή για την Περιφέρεια Αττικής» απηύθυνε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, τονίζοντας την φιλοσοφία και τον στόχο του Υπουργείου, να απλουστεύει τις διαδικασίες μέσω της τεχνολογίας, ώστε η ζωή των πολιτών να γίνεται απλούστερη και καλύτερη. Ο Υπουργός συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη για την προσπάθεια ψηφιακού μετασχηματισμού της Περιφέρειας Αττικής.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Υπουργός και ο Περιφερειάρχης υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας σε επιμέρους δράσεις της Περιφέρειας και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με στόχο την απλοποίηση των υπαρχουσών ψηφιακών υπηρεσιακών υπηρεσιών της Περιφέρειας και τη δημιουργία νέων, για την ταχύτερη και πληρέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Συγκεκριμένα, το Πολυκαναλικό Σύστημα Εξυπηρέτησης Πολιτών και Επιχειρήσεων της Περιφέρειας διασυνδέεται με το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, ενώ παράλληλα οι ψηφιακές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής θα διατίθενται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του ελληνικού Δημοσίου, gov.gr. Επίσης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, ξεκινά η πιλοτική λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας καθορισμού ημερομηνίας εξέτασης των υποψηφίων οδηγών.

«Αυτά είναι κάποια πρώτα βήματα μίας νέας ψηφιακής εποχής», επεσήμανε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. «Στην πραγματικότητα είναι εκκρεμότητες με το παρελθόν. Σε άλλα κράτη, σήμερα ο διάλογος θα μπορούσε να είναι ενδεχομένως σε πιο προηγμένο επίπεδο, για τη τεχνητή νοημοσύνη, για τις εφαρμογές της. Εμείς πρέπει πρώτα να λύσουμε αυτές τις εκκρεμότητες. Οφείλουμε να ξεκινήσουμε από αυτό, είναι χρέος μας και εφόσον το κάνουμε παράλληλα θα αναπτύξουμε και μια εθνική στρατηγική ώστε να καταφέρουμε να μη χάσουμε και το επόμενο τρένο, αυτό της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης. Πρώτα, όμως, οφείλουμε να κάνουμε το αυτονόητο. Και για το αυτονόητο, επιτρέψτε μου για μία ακόμη φορά να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον Περιφερειάρχη και στην ομάδα του».