Πε. Μαρ 28th, 2024

Ο Φαρμάκης στηρίζει και ενισχύει την Αρχαία Ολυμπία ενόψει της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

«Η Ολυμπία, δεν αποτελεί μόνο ένα σύμβολο του τόπου μας με παγκόσμια εμβέλεια, το οποίο έχουμε χρέος να αναδείξουμε ακόμα πιο αποφασιστικά. Αλλά και ένα σύμβολο της ελπίδας και της εξωστρέφειας που με δυναμισμό πρέπει να επιστρέψει, συνολικά στη Δυτική Ελλάδα, η οποία είναι η Γη της Φλόγας. Και αυτό είναι κάτι που για τη δική μας Περιφερειακή Αρχή δεν αποτελεί θεωρητικό σχήμα, αλλά μετουσιώνεται σε πράξεις και δράσεις, όπως αυτή που υπογράψαμε σήμερα…», δήλωσε ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 στην έδρα της Περιφέρειας, στην Πάτρα.

Βάσει της συγκεκριμένης Προγραμματικής Σύμβασης, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμπράττει για πρώτη φορά με το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, ενόψει της τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας (στις 12 Μαρτίου 2020), σε δύο επίπεδα. Αφενός στην υλοποίηση εργασιών ανάπλασης και προετοιμασίας κεντρικών σημείων του Δήμου Ολυμπίας και αφετέρου στην στήριξη της διοργάνωσης πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα από 6 έως 13 Μαρτίου.

Η σχετική Προγραμματική Σύμβαση υπογράφτηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη και του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργου Γεωργιόπουλου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Θανάση Μαυρομμάτη και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, Παναγιώτη Φλέσσα.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, δήλωσε: «Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη για την συμβολή του στο να αναδειχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μοναδικό στον κόσμο γεγονός της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Καθώς το ελληνικό φως διέρχεται στους λαούς του κόσμου συνιστά μια ξεχωριστή ευκαιρία για τη Δυτική Ελλάδα να αναδείξει το πλούσιο πολιτιστικό της απόθεμα και για την Αρχαία Ολυμπία, την Πατρίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, να κερδίσει την θέση που πραγματικά της αξίζει ως ένα από τα πιο ισχυρά brandname παγκοσμίως».

Σημειώνεται ότι οι παρεμβάσεις που θα εκτελεσθούν, αφορούν μεταξύ άλλων, στη συντήρηση κοινοχρήστων χώρων, όπως ενδεικτικά αναφέρονται πεζοδρομήσεις της πόλης της Αρχαίας Ολυμπίας για την προετοιμασία της ενόψει της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας 2020, καθώς και εργασίες ανακαίνισης κρασπέδων οδών εισόδων της πόλης, συντήρησης και αναβάθμισης του αστικού χώρου κ.α.