slider

Με αυτοδιοικητικούς της Θεσσαλονίκης συναντήθηκε η νέα διοίκηση της ΕΕΤΑΑ

Συναντήσεις εργασίας με τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.ΠΕ.), Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, είχαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) κ.κ. Ηλίας Γιάτσιος και Σπύρος Σπυρίδων αντίστοιχα, την Τρίτη 14 Ιανουαρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Σπύρος Σπυρίδων, ο Δήμαρχος θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Ηλίας Γιάτσιος

Οι συναντήσεις, έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, με όλες  τις πλευρές να επικεντρώνονται στις προοπτικές μιας σύγχρονης Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον νέο αναβαθμισμένο ρόλο της ΕΕΤΑΑ, σύμφωνα με τις πρόσφατες θετικές πρωτοβουλίες του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη δράση που υλοποιεί η ΕΕΤΑΑ για τη «Δικτύωση και επιμόρφωση των Στελεχών των Δήμων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για την εκπόνηση Τοπικών Σχεδίων Κοινωνικής Δράσης», με στόχο τη διαμόρφωση προτάσεων για τις ανάγκες και προτεραιότητες της Κοινωνικής Πολιτικής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Σπύρος Σπυρίδων, ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη και Πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Ηλίας Γιάτσιος

Από την πλευρά της διοίκησης της ΕΕΤΑΑ τέθηκε επίσης το θέμα της οργανωμένης και συστηματικής τεχνικής και συμβουλευτικής στήριξης όλων των δήμων, ιδιαίτερα των πιο μικρών που στερούνται οργανωμένες τεχνικές υπηρεσίες. Τόσο ο κ. Γιάτσιος όσο και ο κ. Σπυρίδων δήλωσαν ότι σε πολύ σύντομο διάστημα θα συγκεκριμενοποιηθούν νέες πρωτοβουλίες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών με την υλοποίηση του νέου αναπτυξιακού προγράμματος για την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ αναφέρθηκαν και σε δράσεις για την απλούστευση και προτυποποίηση διαδικασιών καθώς και την προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με στόχο τη δραστική μείωση της γραφειοκρατίας που θα καταστήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεσματικότερη και φιλικότερη προς τους δημότες.

Share

Τελευταία άρθρα

Σταθερά τα τέλη καθαριότητας & φωτισμού σε Παπάγο-Χολαργό

Η Δημοτική Αρχή αποφάσισε για τη νέα χρονιά τη διατήρηση των τελών καθαριότητας και φωτισμού…

26 λεπτά ago

1o Φεστιβάλ Εθελοντισμού από την Περιφέρεια Αττικής

Συμμετέχει ενεργά ο Δήμος Αθηναίων.

49 λεπτά ago

Ενεργειακή αναβάθμιση για το 20ό Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας

Προχωρούν οι διαδικασίες από τον Δήμο Χαλκιδέων.

1 ώρα ago

Λάρισα: Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για το Πράσινο Σημείο

Επόμενο βήμα η διαγωνιστική διαδικασία για τον εξοπλισμό.

1 ώρα ago

Το μπάσκετ με αμαξίδιο επιστρέφει δυναμικά στην καρδιά της Αθήνας

Μια διοργάνωση που αναδεικνύει τη δύναμη της συμμετοχής, την ισότητα, την προσβασιμότητα και τον σεβασμό…

2 ώρες ago

81 νέες θέσεις εργασίας στον Δήμο Ζακύνθου μέσω ΑΣΕΠ

Έμφαση δίνεται στην εντοπιότητα.

2 ώρες ago