Πα. Μαρ 29th, 2024

«Παιδικό Πανεπιστήμιο» στην Περιφέρεια Αττικής – Πατούλης: Θα κάνουμε την Αττική την πρώτη Περιφέρεια της χώρας

Σε μία κατάμεστη αίθουσα και σε μία άκρως εορταστική ατμόσφαιρα, παρουσία δεκάδων παιδιών και πλήθους κόσμου, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα για τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Αττικής, δηλώνοντας ιδιαίτερα συγκινημένος και χαρούμενος για την μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα του.

Στη γιορτή που πραγματοποιείται για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια στην Περιφέρεια Αττικής, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό και ήταν έντονος ο ενθουσιασμός των παιδιών τα οποία είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν παίζοντας διαδραστικά παιχνίδια, να ζωγραφίσουν και να πάρουν δώρα.

Την εκδήλωση κοπής της πίτας ευλόγησε ο πατέρας Μάξιμος, εφημέριος της Αγ. Φωτεινής Ιλισσού.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Royal Olympic έγινε ηλεκτρονική κλήρωση λαχνών μέσω της οποίας, μοιράστηκαν δώρα στους εργαζόμενους της Περιφέρειας.

Γ. Πατούλης: «Όλοι μαζί θα κάνουμε την Αττική, την πρώτη Περιφέρεια της χώρας»

Ο κ. Πατούλης ευχήθηκε σε όλους τους εργαζόμενους υγεία, προκοπή και ευημερία για το νέο έτος και τους διαμήνυσε ότι θα είναι στο πλευρό τους, στηρίζοντας ενεργά και καθημερινά, την προσπάθεια τους να μπει η Αττική σε αναπτυξιακή τροχιά και να αλλάξει πρόσωπο, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών.

«Είμαστε μία οικογένεια και έτσι θα λειτουργούμε πέρα και πάνω από ιδεοληψίες και διαχωριστικές γραμμές» τόνισε και επισήμανε : «Η προσπάθεια να αλλάξουμε την Αττική μας είναι συλλογική. Έχοντας ως εφόδια τη γνώση, την εμπειρία αλλά και την όρεξη για δουλειά όλοι μαζί, συντονισμένα και με ενότητα θα εργαστούμε, έχοντας ως επίκεντρο της πολιτικής μας τον πολίτη και τις ανάγκες του. Δεσμεύομαι ότι θα είμαι δίπλα σας έμπρακτα  σε αυτή την καθημερινή μάχη, διευκολύνοντας το έργο και την καθημερινότητά σας και είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα πετύχουμε τους στόχους μας. Είμαστε αποφασισμένοι να σηκώσουμε την Περιφέρεια όσο πιο ψηλά γίνεται και να την πάμε μπροστά, προς το μέλλον». O Περιφερειάρχης στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στο γραφείο δημοσίων σχέσεων της Περιφέρειας, για την άρτια και πολύ επιτυχημένη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Τη λειτουργία Παιδικού Πανεπιστημίου και δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις για τις εργαζόμενες στην Περιφέρεια ανακοίνωσε ο Γ. Πατούλης

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και αποδεικνύοντας έμπρακτα τη βούληση του να εκσυγχρονιστεί το πρόσωπο της Αττικής αλλά και να στηριχθούν οι εργαζόμενοι ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του που αφορά στη Δράση «Παιδικό Πανεπιστήμιο», η οποία θα διαρκέσει για 4 μήνες, από τον Φεβρουάριο έως και τον Μάϊο του 2020. Η δράση υλοποιείται μέσω συγχρηματοδότησης από το ΠΕΠ Αττικής, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το ΕΣΠΑ.

Σκοπός της Δράσης είναι η επαφή των μαθητών απ΄όλη τη γεωγραφική Περιφέρεια Αττικής με τις Επιστήμες, την Έρευνα και την Καινοτομία στους κατεξοχήν χώρους που αυτές αναπτύσσονται και διδάσκονται, όπως είναι τα Ακαδημαϊκά και τα Ερευνητικά Ιδρύματα.

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν από αύριο Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 19 Ιανουαρίου 2020.

Δικαίωμα συμμετοχής, η οποία είναι δωρεάν, έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γ΄, Δ΄, Ε΄, Στ΄ τάξεων του Δημοτικού καθώς και των τριών τάξεων του Γυμνασίου της Περιφέρειας Αττικής.

Επιπρόσθετα ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε πως κατόπιν συνεργασίας με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, όλες οι γυναίκες  που εργάζονται στην Περιφέρεια Αττικής αλλά και οι σύζυγοι των εργαζομένων, θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν εξετάσεων μαστογραφίας και τεστ Παπανικολάου.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Αττικής αναγνωρίζοντας τις ανάγκες του προσωπικού της Περιφέρειας τόνισε πως βρίσκεται σε συνεννοήσεις με τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου πολύ σύντομα  να χορηγηθεί κάρτα ελεύθερης μετακίνησης με όλα τα ΜΜΜ, σε όλους τους εργαζόμενους όπως και να τους παρασχεθούν προγράμματα ομαδικής ασφάλισης υγείας.

«Προτεραιότητα μας είναι να σας στηρίζουμε σε κάθε σας βήμα για να γίνει πιο εύκολο το έργο σας. Κάνουμε μία δυναμική αρχή και θα συνεχίσουμε, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες σας» ανέφερε ο κ. Πατούλης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και η Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής Β. Πανουτσάκου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Αντιπειρφερειάρχες Ν. Πέππας, Γ. Δημόπουλος, Θ. Αυγερινός, Δ. Νάννου, Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, Ε. Δουνδουλάκη, Β. Κόκκαλης, Λ. Κεφαλογιάννη, Α. Λεωτσάκος, Λ. Κοσμόπουλος, Β. Γιαννακόπουλος, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Ε. Αβραμοπούλου, Ε. Κοσμίδη. Γ. Αγγελόπουλος, X. Ρώμας, Π. Λεονάρδου, Χ. Αλεξανδράτος, περιφερειακοί σύμβουλοι παρατάξεων, προιστάμενοι Διευθύνσεων της Περιφέρειας, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, ο επιστημονικός Διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας Μ. Καλογερής και πλήθος  εργαζομένων.