Πα. Απρ 19th, 2024

Έδωσε το σύνθημα των Χριστουγέννων ο Μπακογιάννης – Φωταγωγήθηκε το πελώριο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα

Σήμερα Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, λίγο μετά τις 8 το βράδυ ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έδωσε το σύνθημα για την φωταγώγηση του πελώριου φυσικού χριστουγεννιάτικου δέντρου  στο Σύνταγμα. Ταυτόχρονα τα γιορτινά της φόρεσε όλη η πόλη.

Παρά το βροχερό καιρό, κάτοικοι και επισκέπτες με τις ομπρέλες στα χέρια απόλαυσαν το υπερθέαμα του Δήμου Αθηναίων με παρουσιάστρια τη Ζέτα Μακρυπούλια.

Στην πλατεία Συντάγματος στήθηκε μια μεγάλη σκηνή όπου τραγούδησαν η Έλενα Παπαρίζου, η Idra Kayne και ο Ίαν Στρατής με τη συνοδεία της Athens Big Band, ενώ εμφανίστηκε και η ομάδα κρουστών Batala Atenas.

Η γιορτή ξεκίνησε με την μπάντα του Δήμου Αθηναίων παίζοντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Την παράσταση έκλεψε το εκθαμβωτικό 3D projection mapping στο κτίριο της Βουλής, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι και η πρώτη φορά που ο δήμαρχος της πρωτεύουσας και η Βουλή συνεργάζονται… εορταστικά!

Το πελώριο δέντρο ύψους 17 μέτρων, έχει έρθει από το Καρπενήσι, χωρίς κόστος, αφού είναι δωρεά του δήμου και δεσπόζει πλέον στο Σύνταγμα με εντυπωσιακή μίνιμαλ διακόσμηση που αποτελείται από λευκά φωτάκια και πελώρια χρυσά αστέρια σε διάφορα μεγέθη.

Αλλά και όλα τα δέντρα που βρίσκονται περιμετρικά της πλατείας έχουν λευκά φωτάκια και χριστουγεννιάτικα στολίδια αποπνέοντας την μαγεία των Χριστουγέννων.