slider

Ζέρβας: Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει πλέον ασφαλιστική ενημερότητα

Την εξασφάλιση της ασφαλιστικής ενημερότητας του δήμου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει πλέον ασφαλιστική ενημερότητα. Ήταν και αυτή μία από τις πολλές εκκρεμότητες που έπρεπε να διευθετήσουμε» ανέφερε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Κούπκας, έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος. Αυτό σημαίνει ότι ο δήμος μπορεί να εισπράττει. Χαίρομαι που ένα πρόβλημα που απασχολούσε τον δήμο και τις οικονομικές υπηρεσίες εδώ και μήνες, έχει πλέον λυθεί».
Ο δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με υπουργούς της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, όπως είπε, στη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο συμφώνησαν την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου ανάπλασης των στάβλων Παπάφη, προϋπολογισμού 13 εκ. ευρώ. «Μια βασική προγραμματική δέσμευση της νέας διοίκησης, είναι πως θα μεριμνήσει για τις ανάγκες κάθε γειτονιάς της πόλης» τόνισε ο δήμαρχος.
Ο κ. Ζέρβας ανέφερε επίσης, ότι στη συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, κυριάρχησε το ζήτημα των αστικών συγκοινωνιών. «Όλοι βιώνουμε το πρόβλημα του ΟΑΣΘ, γνωρίζω την ταλαιπωρία του κόσμου» επισήμανε και επεσήμανε την ανάγκη να δει ο πολίτης σύντομα την κατάσταση να βελτιώνεται. Συζητήθηκαν επίσης τα θέματα του έργου του μετρό και του Μουσείου Ολοκαυτώματος.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζέρβας, στη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θεόδωρο Σκυλακάκη, συζητήθηκε σειρά οικονομικών θεμάτων και συγκεκριμένα με τον κ. Σταϊκούρα, ζητήματα που σχετίζονται με το ΤΑΙΠΕΔ και τη διαχείριση πόρων. Με τον κ. Σκυλακάκη συζητήθηκαν θέματα προϋπολογισμού, όπως και οι δυνατότητες εξεύρεσης χρηματοδοτικών εργαλείων.

Τελευταία άρθρα

Επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών στο Δημαρχείο Καβάλας

Στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στις περιφερειακές Ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο…

10 ώρες ago

Εγκαίνια για το Γυμνάσιο-Λύκειο Καλαμπακίου στο Δοξάτο

Παραδίδεται στη νέα γενιά ένα σχολείο σύγχρονο, ασφαλές και αντάξιο των προσδοκιών των παιδιών.

10 ώρες ago

Aποκατάσταση φθορών στο οδικό δίκτυο της Δράμας

Συνεχίζονται στον Δήμο Δράμας οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της οδικής ασφάλειας.…

10 ώρες ago

Νίκος Χαρδαλιάς: Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της Πλατείας Στάμου στη Μαγούλα

Στην τελική ευθεία περνά η ανάπλαση της Πλατείας Στάμου στη Μαγούλα, μετά την υπογραφή της…

10 ώρες ago

Θερμαϊκός: Έξι στρατηγικές διεκδικήσεις του Δημάρχου από τον Πρωθυπουργό

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος, κατέθεσε στον Πρωθυπουργό υπόμνημα με τις προτέραιότητές του για την…

10 ώρες ago

Νέα Προποντίδα: Παρεμβάσεις για τη βελτίωση του δημόσιου χώρου

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του Δήμου Νέας Προποντίδας για την αναβάθμιση και τον εξωραϊσμό των κοινόχρηστων…

11 ώρες ago