Με παραίτηση απειλεί ο Δήμαρχος Aνατολικής Σάμου Γεώργιος Στάντζος και το δημοτικό συμβούλιο της Ανατολικής Σάμου μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης σήμερα για το μεταναστευτικό/ προσφυγικό.
Σήμερα το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συβουλίου όπου ο Δήμαρχος της Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος ενημέρωσε το σώμα για τις τελευταίες εξελίξεις.
Ο Γεώργιος Στάντζος, ανέφερε πως οι εξαγγέλιες της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό, έγιναν γνωστές από τα ΜΜΕ ενώ τόνισε με έμφαση πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχτεί η δημοτική αρχή και οι πολίτες του νησιού την δημιουργία μιας δομής που θα φιλοξενεί 5.000 και πλέον ανθρώπινες ψυχές.
Κατά την διάρκεια μάλιστα, της συνεδρίασης, τόσο ο δήμαρχος της Ανατολικής Σάμου, όσο και το δημοτικό συμβούλιο, αποφάσισαν να παραιτηθούν αντιδρώντας στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την δημιουργία κλειστής προσφυγικής δομής στο νησί.
Λ. Μενδώνη: «Η προστασία και η ανάδειξη των σπουδαίων ιστορικών τεκμηρίων είναι προϋποθέσεις της βιώσιμης…
Μ. Καμμά: "Η μεγαλύτερη πρόκληση σήμερα είναι να διασφαλίσουμε ότι η πράσινη μετάβαση θα συνοδεύεται…
Οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες ήταν τοποθετημένες μόνιμα (με λουκέτο).
Αναμένεται να δώσει νέες δυνατότητες στη νεολαία και τα αθλητικά σωματεία της περιοχής.
Δύο ακόμα σχολεία του Δήμου αλλάζουν όψη.