Μπακογιάννης για Μαραθώνιο: Ξεκινά από την Αθήνα και φτάνει σε κάθε γωνιά του πλανήτη

Η Αθήνα ζει σήμερα στο ρυθμό του 37ου Μαραθωνίου και των παράλληλων αγωνιστικών εκδηλώσεων.

Η εκκίνηση του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, δόθηκε στις 09.00 το πρωί, στον Τύμβο του Μαραθώνα, με περίπου 20.000 δρομείς να έχουν δηλώσει συμμετοχή, ενώ σε εξέλιξη είναι και οι  παράλληλες αγωνιστικές εκδηλώσεις. Το αγωνιστικό πρόγραμμα άνοιξε χθες (9/11) με τα 10χλμ. και συνεχίζεται σήμερα με τον Μαραθώνιο, τα 5χλμ. και τους αγώνες για παιδιά και special olympics.

Σε επτά Δήμους της Αττικής και σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ οι μικροί φίλοι του αθλητισμού  έχουν την ευκαιρία να τρέξουν σε οχτώ σημεία της διαδρομής. Το «παρών» φυσικά έδωσε σήμερα και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος έκανε την εκκίνηση και έστειλε το δικό του μήνυμα πως η διαδρομή του Μαραθωνίου δεν σταματά στο Καλλιμάρμαρο αλλά είναι καθημερινή και χρειάζεται να κοιτάμε μόνο μπροστά. Ένα μήνυμα που ξεκινά από την Αθήνα και φτάνει σε κάθε γωνία αυτού του πλανήτη.

Αναλυτικά το μήνυμα του Κώστα Μπακογιάννη:

«Εκκίνηση στον αγώνα που αποτελεί κορυφαίο σύμβολο πολιτισμού, θέλησης και προσπάθειας.

Είναι οι πολλές μικρές ατομικές προσπάθειες και η αναμέτρηση του καθενός με τον εαυτό του. Όλα αυτά που χτίζουν μία μεγάλη, μια συνολική προσπάθεια που μας χωράει όλους.

Για πρόοδο, διαρκή αναζήτηση και αδιάκοπη πορεία.

Γιατί το μήνυμα για τη διαδρομή του Μαραθωνίου, δεν σταματά στο Καλλιμάρμαρο. Είναι καθημερινό και διαυγές. Να κοιτάμε μόνο μπροστά. Μήνυμα που ακούγεται σε όλο τον κόσμο και φτάνει σε κάθε γωνιά αυτού του πλανήτη. Μήνυμα που ξεκινά από την Αθήνα».