Οριστικό: Αποσύρεται από την ΕΝΠΕ ο Αγοραστός – Μοναδικός υποψήφιος ο Τζιτζικώστας

Με δήλωσή του ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της Ένωσης.Με βάση αυτή την εξέλιξη ο μοναδικός υποψήφιος από την πλευρά της ΝΔ που έχει την συντριπτική πλειοψηφία των περιφερειαρχών θα είναι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Με την ολοκλήρωση μιας διεκδικητικής και αποτελεσματικής θητείας στην προεδρία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας αποφάσισα να μην τη διεκδικήσω εκ νέου,  προκειμένου να έχω τον απαιτούμενο χρόνο, να αφοσιωθώ με όλες μου τις δυνάμεις στην προώθηση και επίτευξη σημαντικών αναπτυξιακών στόχων για τη Θεσσαλία. Παράλληλα θα συνεχίσω την άοκνη δραστηριότητά μου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, όπου και το κέντρο σχεδιασμού και λήψης των αποφάσεων που καθορίζουν το μέλλον του τόπου μας.Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συναδέρφους Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους για την άριστη συνεργασία που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, για τις μάχες που δώσαμε, τις νίκες που κερδίσαμε και τα σημαντικά αποτελέσματα που πετύχαμε σε καιρούς ιδιαίτερα δύσκολους για τη χώρα μας», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Αγοραστός.

Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση της ΓΣ της ΕΝΠΕ, η οποία θα εκλέξει το νέο 25μελες ΔΣ της Ένωσης, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 και από ώρα 10:30 έως ώρα 21:00 στην Αθήνα, Ξενοδοχείο Divani.