Πα. Απρ 19th, 2024

ΝΔ: Οι στοχευμένες κινήσεις στα ψηφοδέλτια με στόχο την αυτοδυναμία

Η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της Ν.Δ. στη Θεσσαλία προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα, καθώς έγινε εμφανές πως η ανανέωση των προσώπων -κάτι που αποτελούσε προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο τον πρόεδρο της Ν.Δ.- δεν αποτέλεσε, τελικά, έναν «οδοστρωτήρα», όπως ανέμεναν πολλοί.

Η στρατηγική στόχευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για αυτοδυναμία στις εκλογές της 7ης Ιουλίου φαίνεται ξεκάθαρα πως διαμορφώνει όλες τις κινήσεις της Ν.Δ. και δεν θα μπορούσε, φυσικά, να μην παίξει κυρίαρχο ρόλο (και) στη σύνθεση των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων. Το «κόψιμο» για παράδειγμα του Σάκη Κοκκίνη στη Μαγνησία και του Ηλία Τσιαούση στα Τρίκαλα ήταν από τις επιλογές που σχολιάστηκαν έντονα στις τοπικές κοινωνίες, καθώς αμφότεροι φαινόταν πως, για διαφορετικούς λόγους, θα ήταν μέσα στις εκλογικές λίστες του κόμματος.

Ωστόσο, όπως συμβαίνει πάντα, οι λογικές της «ισορροπίας» έπαιξαν τον ρόλο τους, ενώ αυτή τη χρονική στιγμή, και μετά τη μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές, δεν υπάρχει κανένα στέλεχος πλέον της Ν.Δ. που να αμφισβητεί τις όποιες επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως ακόμα και όσοι δεν είδαν τελικά το όνομά τους στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. έσπευσαν, οι περισσότεροι, να δηλώσουν δημόσια πως στηρίζουν τις επιλογές του προέδρου της Ν.Δ. και θα αγωνιστούν για την αυτοδυναμία του κόμματος.

Η λίστα των υποψηφίων της Ν.Δ. στη Θεσσαλία αποτελείται από ένα κράμα εμπειρίας και ανανέωσης, με τον ίδιο τον Μητσοτάκη να γνωρίζει επακριβώς κάθε λεπτομέρεια για όλα τα πρόσωπα.