Πα. Μαρ 29th, 2024

Η προεκλογική στρατηγική της ΝΔ για την απόλυτη κυριαρχία της στη Θεσσαλονίκη

Τη μεγάλη μάχη των εκλογών ετοιμάζεται να δώσει η Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την απόλυτη πολιτική κυριαρχία της στις δύο εκλογικές περιφέρειες. Εκεί που οι «γαλάζιοι» ξαναπήραν καθαρά τα πρωτεία, όπως απέδειξαν και τα ποσοστά των ευρωεκλογών. Στην πρώτη εκλογική περιφέρεια η Ν.Δ. συγκέντρωσε ποσοστό 30,7% έναντι 21,7% και στη δεύτερη 35,2% έναντι 17,9%, επιτυγχάνοντας double score.

Αυτή τη νίκη θα επιδιώξει να διευρύνει η Ν.Δ. με την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων, που, παρά τις τριβές που δημιούργησαν οι αποκλεισμοί των Δημήτρη Πανοζάχου και Γιάννη Παπαγεωργίου στην Α’ και του Κώστα Ευθυμίου στη Β’, και την υποψηφιότητα της τελευταίας στιγμής του Νίκου Ταχιάου, ενισχύουν αυτήν τη δυναμική.

Οι λίστες είναι ανανεωμένες πάνω από 50%, με ισχυρά νέα ονόματα, όπως οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Βενιέρης και Σύνθια Σάπικα, την έκπληξη του Δημήτρη Γαλαμάτη (πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ), που από τη Β’ μετακομίζει ύστερα από χρόνια στην Α’, του Δημήτρη Κούβελα, που έχει βαρύ όνομα, αλλά και τη δυναμική που δίνουν στη Β’ οι αυτοδιοικητικοί Γιάννης Καραγιάννης και Φάνης Παπάς. Στόχος στην Α’ είναι ένα ποσοστό της τάξης του 33%-35% και στη Β’ το 40%+.

Για τον σκοπό αυτό θα γίνουν περιοδείες στις υποβαθμισμένες δυτικές συνοικίες της Α’ Θεσσαλονίκης και συναντήσεις με συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όπως οι αστυνομικοί, οι στρατιωτικοί και η νεολαία. Στη Β’ Θεσσαλονίκης, όπου Χρυσή Αυγή και Ελληνική Λύση εμφανίζονται ισχυρές, θα γίνουν προσεκτικές κινήσεις, έτσι ώστε και τα ποσοστά των κομμάτων αυτών να περιοριστούν αλλά και να ενισχυθούν οι δυνάμεις της Ν.Δ.