Πε. Απρ 25th, 2024

Κεντροαριστερά «μαχαίρια» στον δήμο Πύργου ενόψει εκλογών

Σε συγκινησιακά φορτισµένο κλίµα αποχαιρέτησε τους δηµότες του ο δήµαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, ρίχνοντας αυλαία στην αυτοδιοικητική του διαδροµή… καλωσορίζοντας παράλληλα δέκα «µνηστήρες» για τη θέση του.

Ο απερχόµενος «γαλάζιος» δήµαρχος στις προηγούµενες εκλογές του 2014 είχε πετύχει την ανατροπή, κερδίζοντας τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τάκη Αντωνακόπουλο και ρίχνοντας ένα κατεξοχήν «πράσινο κάστρο».

Στις επικείµενεςδηµοτικές εκλογές, η κεντροδεξιά υποψηφιότητα για τον ∆ήµο Πύργου είναι αυτή του προέδρου του Επιµελητηρίου Ηλείας, Κώστα Νικολούτσου, ο οποίος, παρότι δεν έχει πάρει το επίσηµοχρίσµα της Ν.∆., συσπειρώνει γύρω του τους «γαλάζιους» ψηφοφόρους, ενώ στην παράταξή του έχει ενταχθεί µεγάλη µερίδα της δηµοτικής οµάδας Λιατσή.

Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την υποψηφιότητα του κτηνίατρου Αντώνη Καράµπελα, ενώ εικόνα πλήρους σύγχυσης παρουσιάζει η κεντροαριστερή πτέρυγα.

Οι «πράσινοι» διασπείρονται σε τέσσερα επιµέρους «στρατόπεδα», µε το σκηνικό να θυµίζει «µάχη χαρακωµάτων» και τη Χαριλάου Τρικούπη να παρακολουθεί βουβή, χωρίς να εκφράζει επίσηµη στήριξη σε κάποιον εκ των τεσσάρων υποψήφιων δηµάρχων.

Υποψήφιοι από τον χώρο της Κεντροαριστεράς είναι, λοιπόν, εκ νέου ο επικεφαλής της µείζονος αντιπολίτευσης, Τάκης Αντωνακόπουλος, ο Στάθης Καννής, ο περιφερειακός σύµβουλος Λάµπης Αριστειδόπουλος και ο δηµοτικός σύµβουλος Γιάννης Αργυρόπουλος. Κι ενώ όλοι πίστευαν ότι θα προέκυπταν συγκλίσεις µεταξύ τους στον δρόµο προς τις κάλπες, και οι τέσσερις παραµένουν αµετακίνητοι στην αρχική τους απόφαση για διεκδίκηση του δήµου.

Η εν λόγω κεντροαριστερή πολυδιάσπαση στον Πύργο βάζει «φωτιά» στο αυτοδιοικητικό σκηνικό του δήµου της ηλειακής πρωτεύουσας και, ταυτόχρονα, οξύνει τα σενάρια αναφορικά µε τις ενδεχόµενες συνεργασίες που θα προκύψουν στον δεύτερο γύρο. Εκτός των άλλων, εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης στον ∆ήµο Πύργου θα είναι ο Χρήστος Γιάνναρος, ενώ την υποψηφιότητά τους για τον δήµο της Ηλείας έχουν ανακοινώσει, επίσης, ο Ανδρέας ∆ηµητρόπουλος και ο Χάρης Μιχαλακόπουλος.