Πε. Απρ 18th, 2024

Μπέρδεμα στον δήμο Λαγκαδά – Οι υποψηφιότητες που ανακατεύουν την «τράπουλα»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει αποκτήσει η προεκλογική περίοδος στον ∆ήµο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, µετά την απόφαση του νυν δηµάρχου Γιάννη Καραγιάννη να βάλει πλώρη για τη Βουλή, ως υποψήφιος βουλευτής µε τη Νέα ∆ηµοκρατία στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Θεσσαλονίκης.

Το αυτοδιοικητικό σκηνικό στον εν λόγω δήµο έχει πάρει φωτιά, µε τους επίδοξους διαδόχους της παράταξης «∆ύναµη Συνεργασίας» να ξεφυτρώνουν σαν µανιτάρια.

Συγκεκριµένα, το «δαχτυλίδι» της διαδοχής Καραγιάννη για τον δήµο των 47 οικισµών διεκδικούν η πρόεδρος του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, Νίκη Ανδρεάδου, ο αντιδήµαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θεόδωρος Τσιαµπάζης, καθώς και η αντιδήµαρχος Σοχού, Χρύσα Σάµου, προκαλώντας διάσπαση σε τρία µέρη της πλειοψηφούσας δηµοτικής παράταξης.

Την ίδια στιγµή, τον δηµαρχιακό θώκο Λαγκαδά διεκδικεί µε αξιώσεις ο πρώτος σε σταυρούς περιφερειακός σύµβουλος του Νοµού Θεσσαλονίκης και επίσης «γαλάζιος» Γιάννης Ταχµατζίδης, ο οποίος προετοίµαζε από καιρό τη «µετακόµισή» του στην Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθµού.

Τη µεγάλη έκπληξη στον δρόµο προς τις δηµοτικές εκλογές έκανε ο πρώην δήµαρχος Λαγκαδά και επικεφαλής της µείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννης Αναστασιάδης, ο οποίος µετά το «θρίλερ» του 2014, όταν ηττήθηκε από τον κ. Καραγιάννη µε περίπου 800 ψήφους, κρατούσε κλειστά τα χαρτιά του, αλλά τελικά ανακοίνωσε την απόφασή του να διεκδικήσει εκ νέου τη δηµαρχία.

Ο κ. Αναστασιάδης, αν και προέρχεται από τον χώρο της Νέας ∆ηµοκρατίας, επιδιώκει την κατάρτιση ενός υπερκοµµατικού και πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου. Από το Κίνηµα Αλλαγής, την πρόθεσή της να διεκδικήσει τον δηµαρχιακό θώκο του δήµου έχει εκδηλώσει η δηµοτική σύµβουλος Μαρκέλλα Ταυρίδου, η οποία δείχνει να συσπειρώνει τον κόσµο της Κεντροαριστεράς, ενώ σε προχωρηµένες συζητήσεις µε την Κουµουνδούρου για στήριξη στις επικείµενες αυτοδιοικητικές εκλογές βρίσκεται ο πρώην δήµαρχος Ασσύρου, ∆ηµήτρης Ράβναλης.

Υποψήφιος για τον ∆ήµο Λαγκαδά είναι και ο ανεξάρτητος Γιάννης Γιάννογλου, ενώ επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι ο Φίλιππος Γεωργουδάκης.