Πε. Απρ 25th, 2024

Πολλά τα μέτωπα στον δήμο Χαλανδρίου – Διάσπαση στην Νέα Δημοκρατία

Αντίθετη πορεία από τους δήµους στην υπόλοιπη Ελλάδα ακολουθεί ο ∆ήµος Χαλανδρίου, µε τους συνδυασµούς να αυξάνονται και την πολυδιάσπαση να ευνοεί προς το παρόν τον νυν δήµαρχο, Σίµο Ρούσσο, ο οποίος έχει τη χαλαρή στήριξη της Κουµουνδούρου, καθώς µεταξύ των ΣΥΡΙΖΑίων δεν θεωρείται από τους πιο συστηµικούς του κυβερνώντος κόµµατος.

Η πλέον τραυµατισµένη πλευρά είναι εκείνη της Νέας ∆ηµοκρατίας, καθώς κανένας από τους υποψηφίους δεν εµφανίζεται διατεθειµένος να κάνει πίσω, βαδίζοντας ολοταχώς προς την κάλπη της πρώτης Κυριακής.

Ο πρώην δήµαρχος, Γ. Κουράσης, έχει τη µεγαλύτερη δεξαµενή και τον πιο ευρύ συνδυασµό, ο Π. Βάσσιος, εκτός από την περιοχή της Τούφας, κινείται σε ρηχά νερά, ενώ ο Μ. Κρανίδης έχει ανακοινώσει γνωστά ονόµατα, όπως ο ηθοποιός Σταύρος Ζαλµάς και ο πρώην µπασκετµπολίστας ∆ήµος Ντικούδης, και αναπτύσσει δυναµική στην τελική ευθεία. Ο γιατρός Γ. Λαδόπουλος, τον οποίο πολλοί δείχνουν ως υπεύθυνο για την ήττα του Γ. Κουράση το 2014, ανακοίνωσε τα πρώτα ονόµατα του συνδυασµού του και συνεχίζει.

Σε «γαλάζια» πηγαδάκια πάντως έλεγαν µε νόηµα ότι η υποψηφιότητα που θα µπορούσε να συσπειρώσει τους Νεοδηµοκράτες στο Χαλάνδρι ήταν εκείνη του Κώστα Κόλλια, η οποία τελικά δεν «περπάτησε». Το αξιοπερίεργο είναι ότι στα παρασκήνια ο Γ. Λαδόπουλος εµφανίζεται να είναι µέλος στις τοπικές κοµµατικές οργανώσεις και της Ν.∆. και του ΚΙΝ.ΑΛ., αρνούµενος µάλιστα να αποχωρήσει από τη µία εκ των δύο. Ιδιαίτερη δυναµική αναπτύσσει εσχάτως ο υποψήφιος δήµαρχος Νίκος Πράσσος, αντλώντας ψηφοφόρους από τη δεξαµενή των κεντρώων, οι οποίοι παραδοσιακά έκριναν τις αναµετρήσεις στον δήµο των βορείων προαστίων.

Το ρεύµα που διαµορφώνει υπέρ του φάνηκε και στην ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων του συνδυασµού του, καθώς γέµισε έναν µεγάλο χώρο. Από το Κίνηµα Αλλαγής ανακοινώθηκε ως υποψήφιος ο Γ. Θωµάς, αλλά η ανακοίνωση υποψηφιότητας και από τον οικονοµολόγο Στάθη Ανδρεόπουλο, ο οποίος προέρχεται από τον ίδιο χώρο, αλλάζει τα δεδοµένα εις βάρος του. Σταθερή αξία για τα δρώµενα του δήµου των βορείων προαστίων είναι η υποψήφια δήµαρχος του ΚΚΕ, Λούλα Καρατζά.