Πε. Μαρ 28th, 2024

Αυτοί είναι οι διάσημοι που ζητούν τον σταυρό μας στις εκλογές του Μαΐου

Με τις «σκληρές» εκλογικές αναµετρήσεις του Μαΐου να βρίσκονται προ των πυλών, οι επιτελείς των κοµµάτων και των αυτοδιοικητικών παρατάξεων αναζητούν πρόσωπα µε υψηλό ποσοστό αναγνωρισιµότητας, προκειµένου να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτιά τους, και πολλές φορές καταφεύγουν στη δοκιµασµένη συνταγή των celebrities.

Κάποιους γνωρίσαµε µέσα από τη συµµετοχή τους σε τηλεοπτικές εκποµπές, κάποιοι µας χάρισαν σπουδαίες µουσικές επιτυχίες, ενώ άλλοι µας έκαναν υπερήφανους σηκώνοντας τη γαλανόλευκη στο ψηλότερο βάθρο παγκόσµιων αθλητικών διοργανώσεων.

Το σίγουρο είναι ότι τώρα επιδίδονται στο «κυνήγι» του σταυρού µε αξιώσεις, γεµίζοντας τα ψηφοδέλτια των επικείµενων εκλογών µε τη «χρυσόσκονη» της showbiz. Το «εµφυλιοπολεµικό» κλίµα που έχει καλλιεργηθεί στην Κουµουνδούρου µε αφορµή το ευρωψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόµµατος και οι αποτυχηµένες επιλογές που οδήγησαν και σε αποχωρήσεις (όπως αυτή της Μυρσίνη Λοΐζου) ανάγκασαν τον ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθήσει να αλλάξει το κλίµα, µε τις υποψηφιότητες του Ολυµπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη, της τραγουδίστριας Ραλλίας Χρηστίδου και του ηθοποιού Αλέξη Γεωργούλη.

Υποψήφιος ευρωβουλευτής κατεβαίνει και ο δηµοσιογράφος Λάµπρος Κωνσταντάρας µε τους Ελληνες Ριζοσπάστες, ο Κώστας Σόµµερ µε την Ενωση Κεντρώων, ενώ στην ευρωλίστα της Ν.∆. συµµετέχει η ηθοποιός Πέγκυ Σταθακοπούλου.

ΑΤΤΙΚΗ

Αρχής γενοµένης από την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων του ηθοποιού και συγγραφέα Χάρη Ρώµα και της επίσης ηθοποιού Μαίρης Βιδάλη στον συνδυασµό του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, άνοιξαν οι πόρτες για τους εκπροσώπους του καλλιτεχνικού κόσµου, ώστε να βάλουν «πλώρη» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο υποψήφιος δήµαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έχει τονίσει επανειληµµένα το όραµά του για την πολιτιστική ανάπτυξη της πρωτεύουσας και, έτσι, από το ψηφοδέλτιο της «Αθήνας Ψηλά» δεν θα µπορούσαν να απουσιάζουν ηχηρά ονόµατα του εγχώριου star system, µε δύο από αυτούς να είναι η σύµβουλος Επικοινωνίας και ∆ηµοσίων Σχέσεων Κατερίνα Γκαγκάκη και ο ηθοποιός Αγγελος Παπαδηµητρίου. Στο ψηφοδέλτιο του κ. Μπακογιάννη συµµετέχει, επίσης, ο παλαίµαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Γιούρκας Σεϊταρίδης.

Στον αντίποδα, στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σγουρού για την Περιφέρεια Αττικής θα συναντήσουµε τον ηθοποιό Θάνο Καληώρα, ενώ µε τον Παύλο Γερουλάνο συστρατεύεται η κοσµικογράφος Χριστίνα Πολίτη. Ο µουσικοσυνθέτης και γιος του αείµνηστου Αντώνη Βαρδή, Γιάννης, κατεβαίνει στην πολιτική «αρένα» µε τη δηµοτική κίνηση «Αλλάζουµε Μαζί» του υποψήφιου δηµάρχου Παιανίας Ισίδωρου Μάδη, ενώ και ο δηµοφιλής τραγουδιστής Γ. Τσαλίκης θα είναι υποψήφιος δηµοτικός σύµβουλος Περιστερίου, στο πλευρό του Ανδρέα Παχατουρίδη. Κατευθείαν από την πίστα κλείνει το ψηφοδέλτιό του ο δήµαρχος Γιάννης Κασσαβός, καθώς οι δηµότες Αχαρνών θα έχουν τη δυνατότητα να «σταυρώσουν» τον Λευτέρη Πανταζή και τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο.

Τη διάθεση να προσφέρει µε όλες τις δυνάµεις της για την ανάπτυξη της Γλυφάδας γνωστοποίησε η διάσηµη τραγουδίστρια Μπέσσυ Αργυράκη, η οποία θα είναι υποψήφια στον συνδυασµό του Γιώργου Παπανικολάου, ενώ για δεύτερη φορά διεκδικεί την ψήφο των συµπολιτών του ο τραγουδιστής Ακης ∆είξιµος στον ∆ήµο Μοσχάτου-Ταύρου.

Υποψήφιος στις προσεχείς δηµοτικές εκλογές θα είναι και ο µέχρι πρότινος συνεργάτης της Ελένης Μενεγάκη Γρηγόρης Γκουντάρας, µε την παράταξη του Γιώργου Σοφρώνη για τον ∆ήµο Σαρωνικού. Η Σάρα Εσκενάζυ, την οποία γνωρίσαµε στο «Survivor», θα είναι υποψήφια στο Μαρούσι µε τον Γιώργο Καραµέρο, ενώ, λίγο πιο δίπλα, στον ∆ήµο Λυκόβρυσης-Πεύκης, οι δηµότες θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν τον διάσηµο ηθοποιό Ορφέα Παπαδόπουλο, ο οποίος κάνει την παρθενική του εµφάνιση στην πολιτική µε την παράταξη του δηµάρχου, Τάσου Μαυρίδη.

Βορειότερα, στην Κηφισιά, ο υποψήφιος δήµαρχος Γιώργος Παπαδόπουλος ποντάρει στην αναγνωρισιµότητα της ηθοποιού και σεναριογράφου Μαρίας Γεωργιάδου, ενώ στο ίδιο ψηφοδέλτιο θα συναντήσουµε και την επίσης ηθοποιό και σοπράνο Μάρα Θρασυβουλίδου. Οι διάσηµες υποψηφιότητες δεν λείπουν από τους αυτοδιοικητικούς συνδυασµούς και της συµπρωτεύουσας, όπου στο ψηφοδέλτιο του Απόστολου Τζιτζικώστα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συµµετέχουν ο «Αγγελος της Ελλάδας», ο παλαίµαχος ποδοσφαιριστής Αγγελος Χαριστέας, και η δηµοσιογράφος Σοφία Τουντούρη, ενώ στο πλευρό του υποψήφιου δηµάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα θα βρεθεί η ηθοποιός Κλειώ- ∆ανάη Οθωναίου.

Η µεγάλη έκπληξη των αυτοδιοικητικών εκλογών έρχεται από τον ∆ήµο Νισύρου, όπου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στον συνδυασµό του δηµάρχου η άρτι αφιχθείσα από το Χόλιγουντ Ανθούλα Κατσιµατίδου. Στη Σκύρο υποψήφιος δήµαρχος θα είναι ο παρουσιαστής Γιώργος Λαµπαθάκης, ενώ υποψήφια περιφερειακή σύµβουλος µε τον Αλέκο Καχριµάνη στην Περιφέρεια Ηπείρου θα είναι η σύζυγος του «ανέµου» της Ελλάδας, Ελσα Εξάρχου-Κεντέρη.

Την υποψηφιότητά της για τον ∆ήµο Σητείας, στην οµάδα του Νίκου Καραµανωλάκη, ανακοίνωσε η πρωταθλήτρια του στίβου Μαρία Μπελιµπασάκη, ενώ την τύχη του στις δηµοτικές εκλογές, στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου δηµάρχου Ναυπακτίας Ανδρέα Κοτσανά, θα δοκιµάσει ο καλλιτέχνης ∆ηµήτρης Κοργιαλάς. Τέλος, ο Κωνσταντίνος των Droulias Brothers είναι υποψήφιος στο πλευρό του νυν δηµάρχου Μυκόνου, Κωνσταντίνου Κουκά, ο Νίκος Βουρλιώτης (Νivo) κατεβαίνει στον ∆ήµο Αγίας Βαρβάρας µε τον Λάµπρο Μίχο, ενώ η τραγουδίστρια Πωλίνα θα είναι υποψήφια µε τον Νίκο Πράσσο στο Χαλάνδρι. Ο Γιάννης Φλωρινιώτης θα είναι υποψήφιος µε τον Παναγιώτη Ψωµιάδη στη Θεσσαλονίκη, όπως και ο ηθοποιός Μάνος Πίντζης στον δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, με τον δήμαρχο Τάσο Μαυρίδη.

*Του Σωτήρη Πολύζου

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Κάλπη19» των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ την Παρασκευή 26/4