Κυ. Απρ 28th, 2024

Δημοσκόπηση για δήμο Αθηναίων: Συνεχής άνοδος του Κώστα Μπακογιάννη

Σαρωτικό είναι το προβάδισμα του Κώστα Μπακογιάννη και στη νέα δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή. Σύμφωνα με την έρευνα της ALCO που μετέδωσε το Open, o Kώστας Μπακογιάννης συγκεντρώνει 38,3% και ακολουθεί ο Παύλος Γερουλάνος υποψήφιος με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 11,8%.

Η ψαλίδα της διαφοράς μεταξύ Μπακογιάννη-Γερουλάνου έχει ανοίξει, όπως τουλάχιστον φαίνεται από την σημερινή δημοσκόπηση (σχεδόν +27%) και την έρευνα της Metron στις αρχές Απριλίου, όταν ο Κώστας Μπακογιάννης ήταν στο 37% και η διαφορά του με τον Παύλο Γερουλάνο ήταν στις 24 ποσοστιαίες μονάδες.

Σημειώνεται ακόμα ότι τον Φεβρουάριο, όταν δημοσιοποιήθηκε η πρώτη τότε έρευνα της Opinion Poll, o Kώστας Μπακογιάννης με τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» ήταν στο 33,8% και η διαφορά από τον δεύτερο βρισκόταν στο 25%.

Στην τρίτη θέση της έρευνας της ALCO ο Ηλιόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ με 10,6% και ακολουθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης της ΧΑ με 8,6%, ο υποψήφιος του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός με 5,7% και ο Γιώργος Βουλγαράκης με 2%.

Aκόμα και αν αθροίσει κανείς τα ποσοστά των τεσσάρων υποψηφίων που ακολουθούν τον Κώστα Μπακογιάννη στην πρόθεση ψήφου, θα διαπιστώσει το εξής: Μπακογιάννης 38,3% και οι τέσσερις μαζί (όπως φαίνεται και στη φωτογραφία κάτω) 36,7%.