Πα. Μαρ 29th, 2024

Η δημοσκοπική κατρακύλα του Ηλιόπουλου έφερε στην «αγκαλιά» του τον Τσιρώνη

Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία ότι δεν ασχολούνται με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων της τελευταίας τριετίας και να τις απαξιώνουν ως αναξιόπιστες, ωστόσο οι μετρήσεις για τον δήμο Αθηναίων που δείχνουν τον Νάσο Ηλιόπουλο να φλερτάρει με την τέταρτη θέση, φαίνεται ότι ταρακούνησαν το Μαξίμου, με αποτέλεσμα να ασκηθούν πιέσεις στον Γιάννη Τσιρώνη να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανύπαρκτος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι «εκλεκτοί» του όλα δείχνουν ότι πιάνουν «πάτο» στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας είναι γνωστό, τα πράγματα όμως διαφέρουν όταν μιλάμε για τον μεγαλύτερο δήμο της επικράτειας, την μικρογραφία της χώρας, τον δήμο Αθηναίων.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ανέλαβε προσωπικά την επιλογή του προσώπου που θα οδηγήσει το κυβερνών κόμμα στη «μάχη» της πρωτεύουσας και μάλλον δεν τα κατάφερε και πολύ καλά. Αρχικά προσέγγισε τρανταχτά ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ, που αρνήθηκαν να αντιμετωπίσουν τον Κώστα Μπακογιάννη, υπό τον φόβο ενός επικού «βατερλώ», ύστερα κατέφυγε σε ονόματα της showbiz που είπαν «Όχι» και τελικά κατέληξε στην ανίσχυρη υποψηφιότητα του πρώην υφυπουργού Νάσου Ηλιόπουλου.

Οι επιτελείς της Κουμουνδούρου δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν στη λύση ανάγκης και πόνταραν στο γεγονός ότι ο Ηλιόπουλος αποτελεί ένα άφθαρτο πρόσωπο, αλλά δεν περίμεναν αυτή τη δημοσκοπική κατρακύλα του υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει ξεχάσει τον β’ γύρο και παλεύει να τερματίσει τέταρτος.

Έτσι στον ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησαν την αλάνθαστη μαθηματική εξίσωση 10+0=10, και πέτυχαν την προσάρτηση της παράταξης του Γιάννη Τσιρώνη  «ΟΙΚΟΑΘΗΝΑ-Εναλλακτική Παρέμβαση Πολιτών», με στόχο να κατοχυρώσει την τρίτη θέση ο Ηλιόπουλος και να προσπαθήσει για την δεύτερη Κυριακή, πράγμα το οποίο με τα τωρινά δεδομένα δεν επετεύχθη και η νίκη του Κώστα Μπακογιάννη από την πρώτη αναμέτρηση φαίνεται πιο πιθανή από ποτέ.