Πε. Απρ 18th, 2024

O Τσίπρας φοβάται περαιτέρω δημοσκοπική κατρακύλα – Παραμένει το σενάριο για εκλογές τον Ιούνιο

Στην περιφέρεια, στους Δήμους, στη Βουλή, αλλά και στην Ευρωβουλή η κυβέρνηση δεν προλαβαίνει να μετράει αρνητικές δημοσκοπήσεις. Η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, όχι μόνο παγιώνεται, αλλά φαίνεται ότι είναι πολύ κοντά στο ενδεχόμενο ακόμη και της αυτοδυναμίας, κάτι που φαίνεται να φέρνει μεγάλη ταραχή στο Μαξίμου.

Ούτε η περίφημη έξοδος από τα Μνημόνια, ούτε οι αυταπάτες του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι έχουμε ανάπτυξη, ούτε οι υποσχέσεις για παροχές μέσω επιδοματικής πολιτικής, ούτε οι προσλήψεις, ούτε και η σκανδαλολογία κατάφερε να βγάλει τον ΣΥΡΙΖΑ από την δημοσκοπική κατρακύλα.

Μπορεί ο Τσίπρας να επιμένει ότι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο, ευελπιστώντας ότι οι νέες υποσχέσεις για επιδόματα ότι θα αλλάξουν το κλίμα και ότι θα μετριαστεί η οργή των Ελλήνων για το οικονομικό γονάτισμά τους ή ακόμη και για την συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο οι εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο παραμένουν.

Η ήττα για το κυβερνών κόμμα είναι το αναμενόμενο αποτέλεσμα, ωστόσο στην κυβέρνηση θα προσπαθήσουν με τις πρόωρες κάλπες να την… διαχειριστούν προκειμένου αυτή να είναι η μικρότερη δυνατόν.

Εκτιμάται ότι όσο θα περνάει ο καιρός και όσο ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση θα βρίσκεται αντιμέτωπη με τα πολιτικά λάθη, τις παραλείψεις και την κακή διαχείριση, αλλά όσο και τα εκλογικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών θα μειώσουν το… μπόι του Τσίπρα και των Συριζαίων, τα πράγματα θα είναι ισοπεδωτικά για το κυβερνών κόμμα.

Τα σενάρια των εκλογών ενισχύει και το πολιτικό τοξικό κλίμα, με τους συριζαίους να γίνονται αρνητικοί πρωταγωνιστές, π.χ. Πολάκης, Κουρουμπλής και δεν αποκλείεται να υπάρχει και συνέχεια.

Το κλίμα των τελευταίων ημερών ωστόσο, εύκολα διακρίνει κανείς, ότι είναι  προεκλογικό, αλλά με βάση τις εθνικές εκλογές. Τα άτυπα ντιμπέιτ μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, είτε μέσα στη Βουλή, είτε σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις, είτε σε κομματικές  συγκεντρώσεις, μαρτυρούν ότι στο κάδρο τις αντιπαράθεσης μπήκαν για τα καλά οι εθνικές εκλογές.

Πολύ εκτιμούν ότι  τις επόμενες ημέρες μετά το Πάσχα όπου θα μπουν όλα στο τραπέζι, τόσο το ζήτημα των παροχών και των νομοσχεδίων που ετοιμάζει να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, στη λογική των ρουσφετιών, όπως τα χαρακτηρίζουν πολλοί, όσο και το ζήτημα των πρόωρων εκλογών.