Πε. Μαρ 28th, 2024

Σταυρούλα Αντωνάκου στο «Κάλπη19»: Έχω μάθει στη ζωή μου να αγωνίζομαι

«Μέσα σε δύσκολες μέρες για τη χώρα και τους δήμους, προσφέραμε έργο, ορατό και μη αμφισβητήσιμο, με σεβασμό, τιμιότητα και σκληρή δουλειά», τονίζει μιλώντας στο «Κάλπη19» η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου.

Η Ολυμπιονίκης, παγκόσμια πρωταθλήτρια στο γυναικείο πόλο, η οποία έχει διατελέσει επί σειρά ετών αρχηγός της γυναικείας ομάδας του πόλο του Ολυμπιακού, μιλά για τη θητεία της στο Δημοτικό Συμβούλιο του μεγάλου λιμανιού της χώρας, αλλά και στον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του Γ. Μώραλη, ενώ χαρακτηρίζει τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη «ευεργέτη όχι μόνο του Πειραιά, αλλά όλης της χώρας, και αυτό αποδεικνύεται από το πολυετές και πολυδιάστατο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του». Η ίδια μιλά για τη συμμετοχή της στην προσπάθεια του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη ως υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου Πειραιά με τον συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική», ενώ αποκαλύπτει αν της λείπει το πόλο. Είχατε μια λαμπρή πορεία στον χώρο του αθλητισμού.

Πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να μην παραμείνετε στον χώρο του αθλητισμού από άλλο μετερίζι; Το 2014 μου έγινε μια τιμητική πρόταση από τον κ. Μαρινάκη και τον κ. Μώραλη να συμμετάσχω στις δημοτικές εκλογές της πόλης όπου γεννήθηκα, ζω και έκανα την καριέρα μου. Εκείνη την περίοδο ήμουν ακόμη αθλήτρια, αλλά είχε αρχίσει να πλησιάζει η στιγμή που θα έβαζα τίτλους τέλους στην αθλητική καριέρα μου, εφόσον ένιωθα απόλυτα γεμάτη από όσα έζησα, κέρδισα και, κυρίως, ονειρεύτηκα. Εμπιστεύτηκα το όραμα του «Πειραιά Νικητή» και πραγματικά νιώθω υπερήφανη που ήμουν και είμαι μέλος αυτής της επιτυχημένης δημοτικής ομάδας. Στη ζωή μου έμαθα να αγωνίζομαι, να δουλεύω, να θέτω στόχους και, κυρίως, να μάχομαι. Είτε αυτό ήταν στον χώρο του αθλητισμού είτε τώρα στην πολιτική.

Εχοντας τη θέση της προέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, ποια θεωρείτε ότι είναι τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της θητείας σας; Τα αποτελέσματα στον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, όπου έχω την τιμή εδώ και τρία χρόνια να είμαι πρόεδρος, πιστεύω ότι το αποδεικνύουν. Μέσα σε δύσκολες μέρες για τη χώρα και τους δήμους, προσφέραμε έργο, ορατό και μη αμφισβητήσιμο.

Με σεβασμό, τιμιότητα και σκληρή δουλειά, οι συνεργάτες μου, το Δ.Σ. του ΟΠΑΝ και εγώ κάναμε έργα χωρίς πολλά λόγια. Εξορθολογήσαμε τα οικονομικά του Οργανισμού, αναβαθμίσαμε το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, κάνοντάς το ένα από τα κορυφαία θέατρα της χώρας, εμπλουτίσαμε το πρόγραμμα του Βεάκειου, αυξήσαμε τους μαθητές του Μουσικού Ωδείου από 60 σε 350. Ανακαινίσαμε και αναβαθμίσαμε όλες τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις. Εμπλουτίσαμε τα αθλητικά μας προγράμματα, που υλοποιούνται όλο το έτος. Πραγματοποιήσαμε πάνω από 25 αθλητικά δρώμενα ετησίως στην πόλη και πάντα υπήρχε και το φιλανθρωπικό κομμάτι σε κάθε ένα από αυτά. Διεκδικήσαμε και κερδίσαμε ΕΣΠΑ για δωρεάν δράσεις πολιτισμού και δημιουργήσαμε νέους χώρους αθλητισμού σε γειτονιές του Πειραιά. Για πρώτη φορά υλοποιούνται αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες όλο τον χρόνο για άτομα με αναπηρία (ΑΜΕΑ). Και άλλα πολλά, που πραγματικά με κάνουν να νιώθω πραγματικά ικανοποιημένη.

*Διαβάστε στο ένθετο «Κάλπη19» των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ την Παρασκευή