Σα. Απρ 20th, 2024

Μια δεκάδα υποψήφιων δημάρχων στον δήμο Αχαρνών – «Φυλλορροεί» η παράταξη Κασσαβού

Επανάληψη του προεκλογικού σκηνικού του 2014 αναµένεται στον ∆ήµο Αχαρνών, καθώς οι υποψηφιότητες για τη δηµαρχία είναι ήδη δέκα και ο δρόµος προς τις κάλπες µακρύς.

Το µεγαλύτερο µέχρι στιγµής πρόβληµα αντιµετωπίζει η κεντροαριστερή πτέρυγα, όπου παρατηρείται «πανσπερµία» υποψηφίων. Την επανεκλογή του στον δηµαρχιακό θώκο διεκδικεί ο προερχόµενος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, νυν δήµαρχος, Γιάννης Κασσαβός, ο οποίος κατέρχεται στη µάχη της κάλπης πλήρως αποδυναµωµένος εξαιτίας των µαζικών αποχωρήσεων από την οµάδα του.

Αρχικά, το «καράβι» του Κασσαβού εγκατέλειψε ο πρώην αντιδήµαρχος Θεόφιλος Αφουξενίδης, ο οποίος έχει ανακοινώσει και την υποψηφιότητά του για το αξίωµα του δηµάρχου. Το αντίπαλον δέος της παράταξης του νυν δηµάρχου είναι ο εκπαιδευτικός Σπύρος Βρεττός, ο οποίος έχει αναλάβει τα ηνία της δηµοτικής παράταξης του πάλαι ποτέ ισχυρού δηµάρχου Αχαρνών Σωτήρη Ντούρου, ο οποίος µετακοµίζει στη δευτεροβάθµια Αυτοδιοίκηση.

Στο «στρατόπεδο» του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουµε εκπλήξεις, καθώς το κυβερνών κόµµα συνεχίζει µε τον εκλεκτό του 2014, Οδυσσέα Καµπόλη. Το παζλ των κεντροαριστερών υποψηφιοτήτων συµπληρώνει η Χρύσα ∆ουρίδα. Το Πράσινο Κίνηµα στηρίζει την υποψηφιότητα του Πέτρου Κανελλόπουλου, ενώ τον συνδυασµό της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον ∆ήµο Αχαρνών εκπροσωπεί ο ιατρός-πνευµονολόγος Βασίλης Τοπαλλιανίδης.

Στο «γαλάζιο» στρατόπεδο τα πράγµατα διαγράφονται αισιόδοξα µετά το µεγάλο comeback του περιφερειακού συµβούλου Αττικής Χάρη ∆αµάσκου, ο οποίος µετά από µια αξιόλογη πορεία στην Περιφέρεια Αττικής επιστρέφει στον ∆ήµο Αχαρνών διεκδικώντας µε αξιώσεις την πρωτιά στην προεκλογική κούρσα. Ο ίδιος συσπειρώνει γύρω από την υποψηφιότητά του τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους και ταυτόχρονα απολαµβάνει τη στήριξη των τοπικών στελεχών της Νέας ∆ηµοκρατίας. Το ενδιαφέρον τους για τον δήµο της Ανατολικής Αττικής έχουν εκδηλώσει επίσης ο γιος του πρώην δηµάρχου Μιχάλη Βαρελά, Πέτρος, και ο επιχειρηµατίας Παναγιώτης Γρηγοριάδης, αµφότεροι προερχόµενοι από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς. Ωστόσο, ο δεύτερος είχε δοκιµάσει την τύχη του και στις προηγούµενες δηµοτικές εκλογές, χωρίς να καταγράψει ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσµατα.