Τάσεις φυγής ο Κοτζιάς από τον ΣΥΡΙΖΑ με το βλέμμα στο… ΚΙΝΑΛ

Το ενδεχόμενο να μη συμπράξει εκ νέου με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εθνικές εκλογές εξετάζει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο επικεφαλής της κίνησης «Πράττω» και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς.

Οι λόγοι που τον οδηγούν σε μια τέτοια απόφαση αφενός μεν συνδέονται με την αλλαγή πολιτικής του Μεγάρου Μαξίμου απέναντι στις μειονότητες της Δυτικής Θράκης, αφετέρου δε με την άρνηση του ιδίου να προχωρήσει στη διάλυση των οργανώσεων της κίνησης που εκπροσωπεί και να δώσει σήμα για ενσωμάτωσή τους στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως ο Ν. Κοτζιάς παριστάνει τον «αντάρτη» προκειμένου να εξασφαλίσει εκ νέου θέση υποψήφιου βουλευτή Επικρατείας στον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που αμφισβητούν τα στελέχη της κίνησης «Πράττω», σημειώνοντας πως οι αποφάσεις της οργάνωσης που εκπροσωπούν δεν καθορίζονται με όρους ατομικής ιδιοτέλειας, αλλά με γνώμονα την εξυπηρέτηση του εθνικού και κοινωνικού συμφέροντος.

Την ίδια στιγμή, στο παρασκήνιο έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν διάφορα σενάρια περί σύγκλισης του Ν. Κοτζιά και της κίνησης «Πράττω» με τη Φ. Γεννηματά και το ΚΙΝ.ΑΛ. ενόψει των εθνικών εκλογών…