Πα. Απρ 26th, 2024

«Κλείδωσαν» για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ Σπυράκη, Φλέσσα και Λιβανίου

Οκτώ ονόματα έμειναν για να συμπληρωθούν τα 42 συνολικά που θα στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές και η ανακοίνωσή τους δεν θα αργήσει πολύ.

Ανάμεσα σε αυτά ακούγεται έντονα ότι θα είναι τρεις γνωστές γυναίκες: Η νυν ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, η παρουσιάστρια Βίκυ Φλέσσα και η δημοσιογράφος Έμη Λιβανίου.

Η κα Σπυράκη είχε από καιρό ανακοινώσει την πρόθεσή της να είναι υποψήφια βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης. Το γεγονός όμως ότι οι ευρωεκλογές όπως όλα δείχνουν θα προηγηθούν των εθνικών εκλογών, ο χαρακτήρας δημοψηφίσματος που τους προσδίδει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και η πορεία της Μαρίας Σπυράκη στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο την τελευταία πενταετία με αποκορύφωμα την πρόσφατη βράβευσή της ως ευρωβουλευτή της χρονιάς (στην κατηγορία βιομηχανία, έρευνα και καινοτομία), αλλάζουν τα δεδομένα και οδηγούν τον πρόεδρο της ΝΔ στην απόφαση να τη συμπεριλάβει εκ νέου στο ευρωψηφοδέλτιο. Η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεκαθαρίσει ότι εφόσον κάτι τέτοιο συμβεί και εκλεγεί για δεύτερη θητεία στην ευρωβουλή, τότε δεν πρόκειται στις εθνικές εκλογές να την εγκαταλείψει προκειμένου να πολιτευτεί στη Θεσσαλονίκη.

Την τελική απόφαση για τα οκτώ ονόματα που θα “κλείσουν” το ευρωψηφοδέλτιο θα τη λάβει ο κ. Μητσοτάκης εντός των ημερών.