Σα. Απρ 20th, 2024

Δήμος Ιωαννιτών: Στριμώχνει αφόρητα τον Μπέγκα η υποψηφιότητα Ελισάφ

 

Όχι μόνο στριμώχνει τον νυν δήμαρχο Θωμά Μπέγκα, αλλά φαίνεται πως καταφέρνει ακόμα και να κερδίζει στα σημεία.

Ο λόγος για την Μωυσή Ελισάφ, ο οποίος προέρχεται από την Ανανεωτική Αριστερά και πρόσφατα  ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το δημαρχιακό θώκο του δήμου Ιωαννιτών.

Αν και ο  συνδυασμός του δεν αναζητά κομματικές στηρίξεις και κινείται προσπαθώντας να συσπειρώσει κόσμο πέραν της παράταξής του, δεν κρύβει ότι είναι μέλος του Κινήματος Αλλαγής, όπως αποφεύγουν άλλοι, φοβούμενοι να μη χάσουν ψήφους.

Ο συνδυασμός του μάλιστα δείχνει να αγκαλιάζεται από ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις ενώ, σταδιακά ανακοινώνει τις υποψηφιότητες που θα δώσουν τη μάχη των εκλογών, οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ και πλατύ φάσμα πολιτών όλων των ηλικιών και επαγγελμάτων.

Η μεγάλη δυναμική που αναπτύσσει η υποψηφιότητά του έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον νυν δήμαρχο της πόλης Θωμά Μπέγκα, που βλέπει τα μέλη και τους φίλους της  Κεντροαριστεράς να τον εγκαταλείπουν και να κατευθύνονται προς το συνδυασμό του Μωυσή Ελισάφ.

Μάλιστα, με φορμή τα σενάρια περί συμπόρευσης του νυν δημάρχου Θωμά Μπέγκα και του επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα – Πολίτες για την ανατροπή» Λάζαρου Νάτση, που ήταν ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2014, πολλά στελέχη του ΚΙΝΑΛ έχουν εκφράσει ήδη μεγάλη δυσφορία, ενώ αντιρρήσεις για την ενδεχόμενη αυτή συνεργασία, εκφράζει και ένα μεγάλο κομμάτι του συνδυασμού του.