Πε. Απρ 18th, 2024

Μάχη για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ά Θεσσαλονίκης – Οι σίγουροι, οι πιθανοί και οι κομμένοι

Επτά ονόματα θεωρούνται αυτή τη στιγμή κλεισμένα για τη «γαλάζια» λίστα στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Το ψηφοδέλτιο χωρά συνολικά 20 υποψηφίους και η μάχη για μια θέση σε αυτό εξελίσσεται σε μαραθώνιο, καθώς η Ν.Δ. όσο δεν οριστικοποιείται η ημερομηνία των εθνικών εκλογών έχει επιλέξει να μη γνωστοποιεί τα ονόματα των υποψηφίων.

Ετσι για όλους τους «μνηστήρες» της λίστας υπάρχουν ερωτήματα. Σίγουροι είναι αυτή τη στιγμή οι τέσσερις βουλευτές του νομού, δηλαδή ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, οι Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης και Ελενα Ράπτη, καθώς και η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη. Ακόμη, η Πειραιώς έχει ανακοινώσει τον βουλευτή Δημήτρη Σταμάτη και την πρώην αναπληρώτρια γραμματέα των Σχέσεων Κόμματος και Κοινωνίας, Βίκυ Νάκου.

Από εκεί και πέρα, είναι πολύ πιθανό να είναι υποψήφιοι ο δημοτικός σύμβουλος και γιος πρώην υπουργού Δημήτρης Κούβελας, η προερχόμενη από το Ποτάμι Νιόβη Παυλίδου, καθώς και οι πολιτευτές Αννα Ευθυμίου και Στράτος Σιμόπουλος.

Εκτός λίστας θα είναι οι πολιτευτές του 2015 Γιώργος Ορφανός και Κωνσταντίνος Ζέρβας, που σήμερα κατεβαίνουν ως  υποψήφιοι δήμαρχοι, ο Κώστας Κιλτίδης (κατεβαίνει στο Κιλκίς) και οι Βενιαμίν Καρακωστάνογλου και Θανάσης Εξαδάκτυλος, που θα διεκδικήσουν εκλογή αλλού.

Ακούγονται τα ονόματα των Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Πανοζάχου και Αντζελας Φίλου, που είχαν θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του 2015, καθώς και οι νέοι διεκδικητές, Αφροδίτη Λατινοπούλου και Νίκος Καραγιαννακίδης, οι προερχόμενοι από το Μητρώο Στελεχών Διαμαντής Γκολιδάκης, Γιάννης Παπαγεωργίου και Μάριος Δράμαλης και τα ονόματα των δημοσιογράφων ΣύνθιαςΣάπικα και Δημήτρη Βενιέρη.