Πα. Απρ 26th, 2024

Προβάδισμα με 22 μονάδες του Γιώργου Παπαναστασίου δείχνει δημοσκόπηση για τον δήμο Αγρινίου

Σαφή εικόνα για το προεκλογικό σκηνικό που επικρατεί στον δήμο Αγρινίου εν όψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, δίνει δημοσκόπηση της εταιρίας Αlco που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Συνείδηση» για το χρονικό διάστημα  8-12 Φεβρουαρίου και δείχνει μεγάλο κερδισμένο τον σημερινό δήμαρχο Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση «έχετε θετική ή αρνητική γνώμη για το δήμο σας σε κάθε έναν από τους τομείς που θα σας διαβάσω» οι πολίτες δίνουν ποσοστό 66% στην καθαριότητα και 64% στην εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ στο 57% βρίσκεται και η κοινωνική πολιτική, ενώ το ενδιαφέρον περιστέφεται στην πρόθεση ψήφου και ειδικότερα στο ερώτημα «ποιον/ ποια θα ψηφίζατε για Δήμαρχο Αγρινίου αν είχαμε εκλογές την Κυριακή» και «αν πιστεύετε ότι στις δημοτικές εκλογές ο Γιώργος Παπαναστασίου πρέπει να επανεκλεγεί ή πρέπει να εκλεγεί άλλος Δήμαρχος», όπου ο νυν δήμαρχος καταγράφει συντριπτικό προβάδισμα με 22 μονάδες.

Μεγάλο ποσοστό όμως συγκεντρώνει ο Γιώργος Παπαναστασίου και στη γνώμη που έχουν οι πολίτες για το δήμαρχο. Το ποσοστό του φτάνει το 64%, με την Χριστίνα Σταράκα να είναι πίσω κατά 14 μονάδες με 50%. Ακόμη πιο πίσω ο Δημήτρης Τραπεζιώτης με 28%, ακολουθεί ο Νίκος Καζαντζής με 27% και ο Τίμος Παπανικολάου με 26%.

 

Υπάρχει όμως και μια πολύ σημαντική ερώτηση στην οποία Παπαναστασίου και Σταρακά έχουν το ίδιο ποσοστό. Και οι δυο μονομάχοι συγκεντρώνουν ποσοστό 64% στη θετική γνώμη των πολιτών από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά τρεις μήνες πριν τις εκλογές, πριν ανακοινώνει επίσημα την κάθοδό του ο Δημήτρης Τραπεζιώτης και πριν ο Θάνος Μωραΐτης μπει στην κυβέρνηση Τσίπρα.