Πα. Απρ 19th, 2024

Γκρίνια και «φαγωμάρα» στον ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές υποψήφιων δημάρχων

Γκρίνια, φαγωμάρα και κατήφεια επικρατεί στο κυβερνητικό κόμμα για τις επιλογές προσώπων στους δήμους εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Την ίδια στιγμή, στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί πανικός, καθώς φοβάται πως οι υποψήφιοι του θα τιμωρηθούν για την κυβερνητική πολιτική που θα έχει σαν αποτέλεσμα να επικρατήσει την επομένη των εκλογών κλίμα ήττας.

Μάλιστα, σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις  δημοτικές εκλογές, με τους υποψηφίους του είτε να  βρίσκονται στο τέλος της λίστας, είτε να έρχονται δεύτεροι  καταϊδρωμένο και με μεγάλη διαφορά από τους υποψηφίους της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.

Για παράδειγμα, Νάσος Ηλιόπουλος, Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Νίκος Μπελαβίλας στον Πειραιά φαίνεται πως επηρεάζονται από την κυβερνητική πολιτική που αποδοκιμάζεται από τους πολίτες.

Την εικόνα που υπάρχει επιβεβαιώνουν και οι δημοσκοπήσεις, όπως της Marc, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Στην πρώτη θέση βρίσκεται  Κώστας Μπακογιάννης, με ποσοστό 38,3%, ενώ ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος βρίσκεται στην τρίτη θέση, με ποσοστό 10,1%.

Δεινή ήττα για την εκλεκτή του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη κατέγραψε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας Marc πριν λίγες ημέρες.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας για τη δημαρχία του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της χώρας, Νίκος Ταχιάος, προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 21,6%, τη στιγμή που η «εκλεκτή» του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Θεσσαλονίκης, η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, βρίσκεται μόλις στο 11,0%. Δηλαδή, η διαφορά τους είναι στις 11 μονάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από μυστικές μετρήσεις που διενεργούνται, παρόμοια εικόνα υπάρχει και σε μεγάλες πόλεις όπως στην Πάτρα ή στην Κρήτη, όπου οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλη ήττα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους κόλπους του κόμματος επικρατεί αναβρασμός, με κάποια στελέχη να κατηγορούν την ηγεσία της Κουμουνδούρου για άστοχες επιλογές, αλλά και τους υποψηφίους δημάρχους για ελλιπή στήριξη.