Πα. Απρ 26th, 2024

Το προβάδισμα του Νίκου Ταχιάου για τον δήμο Θεσσαλονίκης και οι «έγκυρες» δημοσκοπήσεις

Η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό το διάστημα, ειδικά όσο πλησιάζουν οι εκλογές, όπου σταθείς κι όπου βρεθείς ακούς για δημοσκοπήσεις με τον δήμο της Θεσσαλονίκης να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Πρωτοστατούν στη φημολογία οι αντάρτες της Νέας Δημοκρατίας που εμφανίζουν τους εαυτούς τους να συγκεντρώνουν υψηλά ποσοστά προσπαθώντας να πείσουν ότι ο Νίκος Ταχιάος «δεν τραβάει», χωρίς βέβαια να έχουν βγάλει καμία πραγματική μέτρηση στον αέρα. Μάλιστα η μοναδική δημοσκόπηση που ξεκίνησε να διαφημίζεται μέσω του σάϊτ εφημερίδας free press και επρόκειτο να δημοσιευτεί το Σάββατο«ετάφη» οριστικά, ξαφνικά και αδικαιολόγητα.

Ως «ύποπτο» αντιμετωπίζουν το γεγονός στην Πειραιώς που στις δικές της μετρήσεις διαπιστώνει το σαφές προβάδισμα του Νίκου Ταχιάου που εμφανίζεται με υπερδιπλάσια ποσοστά από την δεύτερη Κατερίνα Νοτοπούλου η οποία μετά βίας συγκεντρώνει διψήφιο νούμερο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Νέας Δημοκρατίας και έμπειρων αυτοδιοικητικών της περιοχής υπάρχουν «συγκοινωνούντα δοχεία» μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και τοπικών κύκλων που θέλουν να αποκρύψουν τη θετική ανταπόκριση που συγκεντρώνει το πρόσωπο του υποψηφίου που επέλεξε για τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα δεν δημιουργεί καμία ανησυχία, αφού στην Πειραιώς είναι βέβαιοι ότι η αλήθεια δεν κρύβεται και ότι οι ανυπόστατες φήμες θα πέσουν στο κενό μόλις αξιόπιστα μέσα δημοσιεύσουν τις δικές τους πραγματικές δημοσκοπήσεις.